Više za vas!
Kruh punjen mljevenim mesom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

250 g g Rajčice Rajčica
300 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
2 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
0,5 lonca lonac Bosiljka Bosiljak
125 g g Milerama Mileram
1 kom kom Baguetta Baguette

Kruh punjen mljevenim mesom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(2)

Priprema

Rajčice oprati, prerezati na pola, izvaditi jezgru i sitno nasjeckati. Mljeveno meso pržiti u vrućem ulju 5 minuta. Dodati rajčice i koncentrat rajčice, začiniti solju i paprom i pirjati 5 minuta. Pustiti da se ohladi.

Otrgnuti listove bosiljka, nasjeckati i dodati u mljeveno meso zajedno sa svježim sirom. Dobro promiješati i začiniti.

Baget po želji lagano zapeći u pećnici. Baget presjeći na pola po dužini, ukloniti nešto unutarnjeg mekog dijela. Premazati smjesom mljevenog mesa i svježeg sira i polovice kruha staviti jednu na drugu. Baget čvrsto zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Na pikniku po želji još jednom zagrijati na roštilju.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Čile Merlot 2017