Kruh punjen mljevenim mesom

Kruh punjen mljevenim mesom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

12 porcije
    • 250   g rajčice
    • 300   g mljevenoga mesa
    • 2   žlice koncentrata rajčice
    • 2   žlice suncokretova ulja
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 0,5   lonca bosiljka
    • 125   g milerama
    • 1   kom baguette

Priprema

    Rajčice oprati, prerezati na pola, izvaditi jezgru i sitno nasjeckati. Mljeveno meso pržiti u vrućem ulju 5 minuta. Dodati rajčice i koncentrat rajčice, začiniti solju i paprom i pirjati 5 minuta. Pustiti da se ohladi.

    Otrgnuti listove bosiljka, nasjeckati i dodati u mljeveno meso zajedno sa svježim sirom. Dobro promiješati i začiniti.

    Baget po želji lagano zapeći u pećnici. Baget presjeći na pola po dužini, ukloniti nešto unutarnjeg mekog dijela. Premazati smjesom mljevenog mesa i svježeg sira i polovice kruha staviti jednu na drugu. Baget čvrsto zamotati u aluminijsku foliju i ostaviti kratko da se sastojci sjedine. Na pikniku po želji još jednom zagrijati na roštilju.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Čile Merlot 2017