Priprema:
Krumpir i mrkva iz tave
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kg krumpir
- 2 - 3 žlice suncokretova ulja
- 400 g mrkve
- 1 kom luk
- soli po želji
- papra po želji
- 1 - 1,5 žličice curryija
- 0,5 žličice korijandera
- 200 g šlaga
- 500 ml povrtnoga temeljaca
- 1 lonac peršin
- škroba po potrebi
Priprema
Krumpir oguliti, narezati na sitne kocke i zapeći u vrućem ulju. Mrkvu oguliti, narezati na tanke ploške, dodati u krumpir i peći zajedno. Luk oguliti, nasjeckati na kocke i pirjati s mrkvom i krumpirom dok ne postane staklast. Dodati sol, papar, korijander i curry i zaliti vrućim jušnim temeljcem. Dodati šlag i lagano kuhati 15-20 minuta.
Kušati povrće, umak eventualno zgusnuti s malo jestivog škroba. Otrgnuti listiće peršina, nasjeckati i posuti po povrću.
Savjet: Ovo je jelo ukusno samo, ali također i kao prilog uz naglo prženo meso ili ribu.