Krumpir i mrkva iz tave

Krumpir i mrkva iz tave image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kg krumpir
    • 2   - 3   žlice suncokretova ulja
    • 400   g mrkve
    • 1   kom luk
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   - 1,5   žličice curryija
    • 0,5   žličice korijandera
    • 200   g šlaga
    • 500   ml povrtnoga temeljaca
    • 1   lonac peršin
    •   škroba po potrebi

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oguliti, narezati na sitne kocke i zapeći u vrućem ulju. Mrkvu oguliti, narezati na tanke ploške, dodati u krumpir i peći zajedno. Luk oguliti, nasjeckati na kocke i pirjati s mrkvom i krumpirom dok ne postane staklast. Dodati sol, papar, korijander i curry i zaliti vrućim jušnim temeljcem. Dodati šlag i lagano kuhati 15-20 minuta.

    Kušati povrće, umak eventualno zgusnuti s malo jestivog škroba. Otrgnuti listiće peršina, nasjeckati i posuti po povrću.

    Savjet: Ovo je jelo ukusno samo, ali također i kao prilog uz naglo prženo meso ili ribu.

Oznake