
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
2 - 3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
400 g g | Mrkve Mrkva | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 - 1,5 žličice žličica | Curryija Curry | ||
0,5 žličice žličica | Korijandera Korijander | ||
200 g g | Šlaga Šlag | ||
500 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
1 lonca lonac | Peršina Peršin | ||
Škroba
Škrob (po potrebi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrumpir i mrkva iz tave
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, narezati na sitne kocke i zapeći u vrućem ulju. Mrkvu oguliti, narezati na tanke ploške, dodati u krumpir i peći zajedno. Luk oguliti, nasjeckati na kocke i pirjati s mrkvom i krumpirom dok ne postane staklast. Dodati sol, papar, korijander i curry i zaliti vrućim jušnim temeljcem. Dodati šlag i lagano kuhati 15-20 minuta.
Kušati povrće, umak eventualno zgusnuti s malo jestivog škroba. Otrgnuti listiće peršina, nasjeckati i posuti po povrću.
Savjet: Ovo je jelo ukusno samo, ali također i kao prilog uz naglo prženo meso ili ribu.