Više za vas!
Krumpir s bešamel umakom i gljivama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Krumpira Krumpir
Soli Sol
750 g g Gljive Gljiva
1 kom kom Luka Luk
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
40 g g Maslaca Maslac
40 ml ml Brašna Brašno
400 - 500 ml ml Mlijeka Mlijeko
11 g g Šlaga Šlag
1 kom kom Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(naribani)
Papra Papar
Smeđega šećera Smeđi šećer
Limunovog soka Limunov sok
(nekoliko kapi)
Peršina Peršin
(po želji)

Krumpir s bešamel umakom i gljivama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(3)

Priprema

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na ploške debljine 1 cm, oprati i kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta dok ne postane mekan; potom izliti vodu i ostaviti krumpir da se ocijedi.

U međuvremenu oguliti i nasjeckati luk. Šampinjone oprati i narezati na veće kockice. Po porcijama pržiti u žlici ulja, izliti tekućinu i sačuvati je. Drugoj porciji dodati na kraju luk i pirjati ga dok ne postane proziran. Gljive ostaviti sa strane.

Maslac otopiti u loncu, posipati brašnom i stalno miješajući zapržiti oko 1 min. Tekućini od gljiva doliti mlijeko da bude ukupno 500 ml tekućine, dodati u zaprženo brašno i dobro promiješati. Dodati vrhnje, kuhati 5 min i začiniti muškatnim oraščićem, soli, paprom, šećerom i limunovim sokom. Dodati gljive, kuhati 2 minute. Dodati ploške krumpira, pirjati 3-5 minuta.

Natrgati list peršina, nasjeckati ga i posipati po krumpiru u bešamel umaku.

Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa JAR Chardonnay / Colomard 2017