
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Soli Sol | |||
750 g g | Gljive Gljiva | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
2 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
40 g g | Maslaca Maslac | ||
40 ml ml | Brašna Brašno | ||
400 - 500 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
11 g g | Šlaga Šlag | ||
1 kom kom | Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (naribani) | ||
Papra Papar | |||
Smeđega šećera Smeđi šećer | |||
Limunovog soka
Limunov sok (nekoliko kapi) | |||
Peršina
Peršin (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrumpir s bešamel umakom i gljivama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, narezati na ploške debljine 1 cm, oprati i kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta dok ne postane mekan; potom izliti vodu i ostaviti krumpir da se ocijedi.
U međuvremenu oguliti i nasjeckati luk. Šampinjone oprati i narezati na veće kockice. Po porcijama pržiti u žlici ulja, izliti tekućinu i sačuvati je. Drugoj porciji dodati na kraju luk i pirjati ga dok ne postane proziran. Gljive ostaviti sa strane.
Maslac otopiti u loncu, posipati brašnom i stalno miješajući zapržiti oko 1 min. Tekućini od gljiva doliti mlijeko da bude ukupno 500 ml tekućine, dodati u zaprženo brašno i dobro promiješati. Dodati vrhnje, kuhati 5 min i začiniti muškatnim oraščićem, soli, paprom, šećerom i limunovim sokom. Dodati gljive, kuhati 2 minute. Dodati ploške krumpira, pirjati 3-5 minuta.
Natrgati list peršina, nasjeckati ga i posipati po krumpiru u bešamel umaku.
Preporuka za vino uz jelo:Cimarosa JAR Chardonnay / Colomard 2017