Više za vas!
Krumpir u foliji s pečenim kobasicama i umakom od kiselog vrhnja i bilja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

8 kom kom Krumpira Krumpir
360 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 svežnja svežanj Vlasca Vlasac
2 grančice grančica Kopra Kopar
2 grančice grančica Timijan Timijan
0,5 kom kom Limuna Limun
1 prstohvata prstohvat Cayenne papričice Cayenne papričice
1 prstohvata prstohvat Crvene paprike Crvena paprika
(slatke)
1 kom kom Mladoga luka Mladi luk
4 kom kom Kobasice Kobasica
(za roštilj)
80 g g Maslaca Maslac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Krumpir u foliji s pečenim kobasicama i umakom od kiselog vrhnja i bilja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(80)

Priprema

Krumpire operemo i očetkamo pod vodom. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Vlasac, kopar i timijan nasjeckamo. Iscijedimo pola limuna. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće.

Umak:
Kiselo vrhnje stavimo u zdjelu. Dodamo sjeckani češnjak i ¾ bilja, limunov sok, prstohvat cayenne papričice, lagano posolimo i dobro popaprimo. Dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i promiješamo.

Kobasice:
Kobasice lagano zarežemo nožem i grilamo na srednje jakom žaru, da dobiju lijepu koricu i puste višak masnoće. Izvrtimo ih na roštilju tijekom pečenja, grilamo ih oko 10 minuta ako su tanje, a deblje grilamo oko 15 minuta. Nakon pečenja pustimo da se odmore 2 minute i narežemo ih na centimetar debele kolutiće.

Krumpiri:
Aluminijsku foliju natrgamo na 8 komada tako da u svaki komad stane krumpir. Na sredinu folije stavimo 10 g maslaca, posolimo prstohvatom soli i na to stavimo krumpir. Zamotamo krumpire u foliju i pečemo u pećnici na 200 °C oko 30 minuta ili ih bacimo u žar. Ako krumpire pečemo u žaru, žar malo razgrnemo da ga nema previše i lagano pokrijemo krumpire. Izvrtimo ih tijekom pečenja 3-4 puta, a pečemo ih oko 40 minuta. Krumpiri iz pećnice ili žara gotovi su kada vršak noža ili drveni štapić prođe kroz njih bez otpora.
Gotove krumpire izvadimo iz folije, prepolovimo ih i lagano dosolimo. Na krumpire stavimo veliku žlicu umaka, dodamo narezane kobasice i sve posipamo crvenom slatkom paprikom, kolutićima mladog luka i preostalim biljem.