
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
8 kom kom | Krumpira Krumpir | |
360 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
1 svežnja svežanj | Vlasca Vlasac | |
2 grančice grančica | Kopra Kopar | |
2 grančice grančica | Timijan Timijan | |
0,5 kom kom | Limuna Limun | |
1 prstohvata prstohvat | Cayenne papričice Cayenne papričice | |
1 prstohvata prstohvat | Crvene paprike
Crvena paprika (slatke) | |
1 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | |
4 kom kom | Kobasice
Kobasica (za roštilj) | |
80 g g | Maslaca Maslac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrumpir u foliji s pečenim kobasicama i umakom od kiselog vrhnja i bilja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Krumpire operemo i očetkamo pod vodom. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Vlasac, kopar i timijan nasjeckamo. Iscijedimo pola limuna. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće.
Umak:
Kiselo vrhnje stavimo u zdjelu. Dodamo sjeckani češnjak i ¾ bilja, limunov sok, prstohvat cayenne papričice, lagano posolimo i dobro popaprimo. Dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i promiješamo.
Kobasice:
Kobasice lagano zarežemo nožem i grilamo na srednje jakom žaru, da dobiju lijepu koricu i puste višak masnoće. Izvrtimo ih na roštilju tijekom pečenja, grilamo ih oko 10 minuta ako su tanje, a deblje grilamo oko 15 minuta. Nakon pečenja pustimo da se odmore 2 minute i narežemo ih na centimetar debele kolutiće.
Krumpiri:
Aluminijsku foliju natrgamo na 8 komada tako da u svaki komad stane krumpir. Na sredinu folije stavimo 10 g maslaca, posolimo prstohvatom soli i na to stavimo krumpir. Zamotamo krumpire u foliju i pečemo u pećnici na 200 °C oko 30 minuta ili ih bacimo u žar. Ako krumpire pečemo u žaru, žar malo razgrnemo da ga nema previše i lagano pokrijemo krumpire. Izvrtimo ih tijekom pečenja 3-4 puta, a pečemo ih oko 40 minuta. Krumpiri iz pećnice ili žara gotovi su kada vršak noža ili drveni štapić prođe kroz njih bez otpora.
Gotove krumpire izvadimo iz folije, prepolovimo ih i lagano dosolimo. Na krumpire stavimo veliku žlicu umaka, dodamo narezane kobasice i sve posipamo crvenom slatkom paprikom, kolutićima mladog luka i preostalim biljem.