Priprema
Krumpire operemo i očetkamo pod vodom. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Vlasac, kopar i timijan nasjeckamo. Iscijedimo pola limuna. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće. Umak: Kiselo vrhnje stavimo u zdjelu. Dodamo sjeckani češnjak i ¾ bilja, limunov sok, prstohvat cayenne papričice, lagano posolimo i dobro popaprimo. Dodamo nekoliko kapi maslinova ulja i promiješamo. Kobasice: Kobasice lagano zarežemo nožem i grilamo na srednje jakom žaru, da dobiju lijepu koricu i puste višak masnoće. Izvrtimo ih na roštilju tijekom pečenja, grilamo ih oko 10 minuta ako su tanje, a deblje grilamo oko 15 minuta. Nakon pečenja pustimo da se odmore 2 minute i narežemo ih na centimetar debele kolutiće. Krumpiri: Aluminijsku foliju natrgamo na 8 komada tako da u svaki komad stane krumpir. Na sredinu folije stavimo 10 g maslaca, posolimo prstohvatom soli i na to stavimo krumpir. Zamotamo krumpire u foliju i pečemo u pećnici na 200 °C oko 30 minuta ili ih bacimo u žar. Ako krumpire pečemo u žaru, žar malo razgrnemo da ga nema previše i lagano pokrijemo krumpire. Izvrtimo ih tijekom pečenja 3-4 puta, a pečemo ih oko 40 minuta. Krumpiri iz pećnice ili žara gotovi su kada vršak noža ili drveni štapić prođe kroz njih bez otpora. Gotove krumpire izvadimo iz folije, prepolovimo ih i lagano dosolimo. Na krumpire stavimo veliku žlicu umaka, dodamo narezane kobasice i sve posipamo crvenom slatkom paprikom, kolutićima mladog luka i preostalim biljem.