
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Brašna Brašno | ||
200 g g | Maslaca Maslac | ||
180 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
0,5 žličice žličica | Cimeta Cimet | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
300 g g | Milerama Mileram | ||
1 pakovanja pakovanje | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
2 žlice žlica | Mlijeka Mlijeko | ||
330 g g | Datulja Datulje | ||
2 kom kom | Jaja Jaje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKruščići s datuljama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Datulje narezati na najviše 4 dijela i pomiješati s 2 žlice brašna. Kremasto izmiješati maslac, šećer, cimet i sol. Jaja dodavati jedno po jedno. Najprije umiješati svježi sir, a zatim datulje. Preostalo brašno pomiješati s praškom za pecivo i kratko izmijesiti.
Na malo brašna tijesto podijeliti na 8 porcija i oblikovati kruščiće (oko 10 x 5 cm), pri tome tijesto previše ne mijesiti. Postaviti s razmakom na lim obložen papirom za pečenje. Preostale datulje prerezati na pola po dužini. Kruščiće tanko premazati mlijekom, na svaki staviti polovicu datulje i lagano utisnuti. Kruščiće s datuljama peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
Svaki kruščić omotati trakom papira za pečenje i ukrasiti vrpcom.
Savjet: Posebno su ukusni namazani maslacem.