Kruščići s datuljama

Kruščići s datuljama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

8 komada
    • 600   g brašna
    • 200   g maslaca
    • 180   g smeđega šećera
    • 0,5   žličice cimeta
    • 1   prstohvat sol
    • 300   g milerama
    • 1   pakovanje prašak za pecivo
    • 2   žlice mlijeka
    • 330   g datulja
    • 2   kom jaja

Priprema

    Priprema:

    Datulje narezati na najviše 4 dijela i pomiješati s 2 žlice brašna. Kremasto izmiješati maslac, šećer, cimet i sol. Jaja dodavati jedno po jedno. Najprije umiješati svježi sir, a zatim datulje. Preostalo brašno pomiješati s praškom za pecivo i kratko izmijesiti.

    Na malo brašna tijesto podijeliti na 8 porcija i oblikovati kruščiće (oko 10 x 5 cm), pri tome tijesto previše ne mijesiti. Postaviti s razmakom na lim obložen papirom za pečenje. Preostale datulje prerezati na pola po dužini. Kruščiće tanko premazati mlijekom, na svaki staviti polovicu datulje i lagano utisnuti. Kruščiće s datuljama peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade.

    Svaki kruščić omotati trakom papira za pečenje i ukrasiti vrpcom.

    Savjet: Posebno su ukusni namazani maslacem.

Oznake