Više za vas!
Kruščići s datuljama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

600 g g Brašna Brašno
200 g g Maslaca Maslac
180 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
0,5 žličice žličica Cimeta Cimet
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
300 g g Milerama Mileram
1 pakovanja pakovanje Praška za pecivo Prašak za pecivo
2 žlice žlica Mlijeka Mlijeko
330 g g Datulja Datulje
2 kom kom Jaja Jaje

Kruščići s datuljama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Datulje narezati na najviše 4 dijela i pomiješati s 2 žlice brašna. Kremasto izmiješati maslac, šećer, cimet i sol. Jaja dodavati jedno po jedno. Najprije umiješati svježi sir, a zatim datulje. Preostalo brašno pomiješati s praškom za pecivo i kratko izmijesiti.

Na malo brašna tijesto podijeliti na 8 porcija i oblikovati kruščiće (oko 10 x 5 cm), pri tome tijesto previše ne mijesiti. Postaviti s razmakom na lim obložen papirom za pečenje. Preostale datulje prerezati na pola po dužini. Kruščiće tanko premazati mlijekom, na svaki staviti polovicu datulje i lagano utisnuti. Kruščiće s datuljama peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade.

Svaki kruščić omotati trakom papira za pečenje i ukrasiti vrpcom.

Savjet: Posebno su ukusni namazani maslacem.

Tagovi

Deserti