Više za vas!
Kuglof s grožđicama, orasima i čokoladom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

5 kom kom Jaja Jaje
150 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
200 g g Brašna Brašno
(glatko)
1 dl dl Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
1 kom kom Praška za pecivo Prašak za pecivo
1 kom kom Vanilin šećera Vanilin šećer
1 kom kom Limuna Limun
(nešpricani)
2 žlice žlica Ruma Rum
(tamni)
50 g g Oraha Orah
(grubo sjeckani)
50 g g Grožđica Grožđice
2 režnja režanj Čokolade Čokolada
2 žlice žlica Kakaa Kakao
1 kockice kockica Maslaca Maslac
1 žlice žlica Šećera u prahu Šećer u prahu

Kuglof s grožđicama, orasima i čokoladom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:30 sati
(9)

Priprema

Priprema:

Žumanjke odvojimo od bjelanjaka. Žumanjke pomiješamo s vanilin šećerom i smeđim šećerom te ručnim mikserom pjenasto
razradimo. Smjesi postupno dodajemo ulje, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna, rum, sjeckane orahe, grožđice i brašno.
Kuhačom dobro promiješamo.
Bjelanjke istučemo u snijeg i slastičarskom špatulom lagano umiješamo u smjesu žumanjaka. Dobivenu smjesu podijelimo
u dvije posude. U jednu smjesu umiješamo kakao i komadiće čokolade.
Kalup za kuglof namastimo maslacem i pobrašnimo ga. Višak brašna istresemo iz kalupa. Kalup naizmjence punimo svijetlom
i tamnom smjesom, tj. ulijevamo obje smjese istodobno da se prelijevaju jedna po drugoj. Ako nismo dovoljno spretni da
istodobno lijevamo dvije smjese u kalup, pomognemo si žlicama. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C kuglof pečemo 40
minuta. Drvenim štapićem provjerimo je li kuglof pečen. Ako štapić ostane suh nakon ubadanja, onda je pečen, ako je štapić
vlažan i smjesa se po njemu lijepi, onda kuglof još treba peći. Nakon pečenja, kuglof ostavimo 15 minuta da se ohladi u kalupu,
pa ga potom iskrenemo na tanjur ili pladanj. Kada se skroz ohladi, posipamo ga šećerom u prahu i ukrasimo narezanim narančama i crvenim ribizom.

Tagovi

Deserti