
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
5 kom kom | Jaja Jaje | |
150 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | |
200 g g | Brašna
Brašno (glatko) | |
1 dl dl | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
1 kom kom | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
1 kom kom | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
1 kom kom | Limuna
Limun (nešpricani) | |
2 žlice žlica | Ruma
Rum (tamni) | |
50 g g | Oraha
Orah (grubo sjeckani) | |
50 g g | Grožđica Grožđice | |
2 režnja režanj | Čokolade Čokolada | |
2 žlice žlica | Kakaa Kakao | |
1 kockice kockica | Maslaca Maslac | |
1 žlice žlica | Šećera u prahu Šećer u prahu |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKuglof s grožđicama, orasima i čokoladom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Žumanjke odvojimo od bjelanjaka. Žumanjke pomiješamo s vanilin šećerom i smeđim šećerom te ručnim mikserom pjenasto
razradimo. Smjesi postupno dodajemo ulje, prašak za pecivo, naribanu koricu limuna, rum, sjeckane orahe, grožđice i brašno.
Kuhačom dobro promiješamo.
Bjelanjke istučemo u snijeg i slastičarskom špatulom lagano umiješamo u smjesu žumanjaka. Dobivenu smjesu podijelimo
u dvije posude. U jednu smjesu umiješamo kakao i komadiće čokolade.
Kalup za kuglof namastimo maslacem i pobrašnimo ga. Višak brašna istresemo iz kalupa. Kalup naizmjence punimo svijetlom
i tamnom smjesom, tj. ulijevamo obje smjese istodobno da se prelijevaju jedna po drugoj. Ako nismo dovoljno spretni da
istodobno lijevamo dvije smjese u kalup, pomognemo si žlicama. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C kuglof pečemo 40
minuta. Drvenim štapićem provjerimo je li kuglof pečen. Ako štapić ostane suh nakon ubadanja, onda je pečen, ako je štapić
vlažan i smjesa se po njemu lijepi, onda kuglof još treba peći. Nakon pečenja, kuglof ostavimo 15 minuta da se ohladi u kalupu,
pa ga potom iskrenemo na tanjur ili pladanj. Kada se skroz ohladi, posipamo ga šećerom u prahu i ukrasimo narezanim narančama i crvenim ribizom.