Više za vas!
Kuglof s jagodama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

270 g g Brašna Brašno
200 g g Maslaca Maslac
500 g g Jagode Jagoda
200 g g Šećera Šećer
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
4 kom kom Jaja Jaje
100 g g Badema Badem
1 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
Šećera u prahu Šećer u prahu
(za posipanje)

Kuglof s jagodama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Jagode oprati, izrezati na kocke i pomiješati s 2 žlice brašna. Kremasto izmiješati maslac, šećer i sol. Dodati jaja i miješati dok se šećer ne rastopi. Kratko izmiješati i dodati preostalo brašno, bademe i prašak za pecivo.

Pažljivo dodati jagode i tijesto istresti u namašćen kalup za kuglof (Ø 22 cm). Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 60 minuta. Pustiti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki, zatim izvaditi iz kalupa. Posuti šećerom u prahu.

Savjet: Umjesto svježih jagoda također možete upotrijebiti i Green Grocer's zamrznute jagode. Njih prije uporabe odlediti i ocijediti.

Tagovi

Deserti