Kuglof s jagodama

Kuglof s jagodama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:20 h

Sastojci

15 komada
    • 270   g brašna
    • 200   g maslaca
    • 500   g jagode
    • 200   g šećera
    • 1   prstohvat sol
    • 4   kom jaja
    • 100   g badema
    • 1   žličica prašak za pecivo
    •   šećera u prahu za posipanje

Priprema

    Priprema:

    Jagode oprati, izrezati na kocke i pomiješati s 2 žlice brašna. Kremasto izmiješati maslac, šećer i sol. Dodati jaja i miješati dok se šećer ne rastopi. Kratko izmiješati i dodati preostalo brašno, bademe i prašak za pecivo.

    Pažljivo dodati jagode i tijesto istresti u namašćen kalup za kuglof (Ø 22 cm). Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 60 minuta. Pustiti da se ohladi na kuhinjskoj rešetki, zatim izvaditi iz kalupa. Posuti šećerom u prahu.

    Savjet: Umjesto svježih jagoda također možete upotrijebiti i Green Grocer's zamrznute jagode. Njih prije uporabe odlediti i ocijediti.

Oznake