Više za vas!
Ledena kava s nektarinom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

25 g g Kave Kava
(u zrnu)
100 ml ml Mlijeka Mlijeko
2 kom kom Žumanjak Žumanjak
200 g g Šlaga Šlag
100 g g Šećera Šećer
1 kom kom Nektarine Nektarina
(cca. 150 g)

Ledena kava s nektarinom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Kavu u zrnu u mužaru grubo zdrobiti. Zakuhati mlijeko i vrhnje, dodati kavu i ostaviti da odstoji poklopljeno 15-20 minuta. Procijediti i vrhnje s kavom ponovno zgrijati.

Žumanjak i šećer pjenasto istući. Miješajući polako dodati kavu s vrhnjem. Zdjelu staviti nad vruću vodenu paru i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa malo ne zgusne. Maknuti s vodene pare, ostaviti da se ohladi, pritom povremeno promiješati.

Nektarinu oprati, izvaditi košticu i narezati na sitne kockice. Umiješati u sladolednu smjesu i u ravnoj zdjeli staviti najmanje 4 sata u pretinac za duboko zamrzavanje; pritom povremeno promiješati vilicom kako bi se usitnili kristali. Sladoled podijeliti u porcije, tj. kuglice.

Savjet: Tko ima aparat za sladoled, sladoled može pripremiti i u aparatu prema uputama za aparat.

Tagovi

Deserti