
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
25 g g | Kave
Kava (u zrnu) | |
100 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
2 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
200 g g | Šlaga Šlag | |
100 g g | Šećera Šećer | |
1 kom kom | Nektarine
Nektarina (cca. 150 g) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLedena kava s nektarinom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kavu u zrnu u mužaru grubo zdrobiti. Zakuhati mlijeko i vrhnje, dodati kavu i ostaviti da odstoji poklopljeno 15-20 minuta. Procijediti i vrhnje s kavom ponovno zgrijati.
Žumanjak i šećer pjenasto istući. Miješajući polako dodati kavu s vrhnjem. Zdjelu staviti nad vruću vodenu paru i tući oko 7 minuta, sve dok se smjesa malo ne zgusne. Maknuti s vodene pare, ostaviti da se ohladi, pritom povremeno promiješati.
Nektarinu oprati, izvaditi košticu i narezati na sitne kockice. Umiješati u sladolednu smjesu i u ravnoj zdjeli staviti najmanje 4 sata u pretinac za duboko zamrzavanje; pritom povremeno promiješati vilicom kako bi se usitnili kristali. Sladoled podijeliti u porcije, tj. kuglice.
Savjet: Tko ima aparat za sladoled, sladoled može pripremiti i u aparatu prema uputama za aparat.