Priprema:
Lepinja s telećim tripicama
Sastojci
4
osoba
-
- 4 kom lepinje
- 500 g telećih tripica kuhane
- 100 g pancete
- 400 g ljubičasti luk
- 150 g pasirane rajčice
- 0,5 žličice chili u prahu
- 1 glavica kupus manja
- 200 ml milerama
- 100 g feta sira
- 200 g endivije
- 100 g rukole
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Luk nasjeckati te pirjati dok ne omekša, dodati predkuhane tripice, sjeckanu pancetu, sol, papar, chilli i pelate. Kuhati dok tripice ne omekšaju i umak zgusne.Kupus naribati, posoliti i malo stisnuti vodu iz njega.
U blenderu napraviti kremu od milerama, feta sira i rukole.Lepinju puniti kupusom, tripicama, preliti kremom te dodati sitno rezani endiviju.