Lešo junetina s korjenastim povrćem, mladim krumpirom i jabuka-cikla-hrenom

Lešo junetina s korjenastim povrćem, mladim krumpirom i jabuka-cikla-hrenom
Težina pripremeLagano
Priprema30 min
Kuhanje1:35 h

Priprema

  1. Stavimo kuhati vodu. U vruću ili već kipuću vodu stavimo meso, da se zatvore pore. Pastrnjak ogulimo i narežemo na veće komade. Mrkvu ogulimo i narežemo na veće komade. Korabicu ogulimo i narežemo na veće komade. Celer ogulimo i narežemo na veće komade. Luk ogulimo i prerežemo. Češnjak izvadimo iz opne. Sve stavimo kuhati s mesom i dodamo lovorov list, nekoliko zrna papra i stapke peršin lista. Posolimo, poklopimo i kuhamo. Povremeno tijekom kuhanja pjenjačom skinemo pjenu s juhe.

  2. Kupus narežemo na komade i maknemo im kocen. Krumpire ogulimo i stavimo u hladnu vodu da ne potamne.

  3. Jabuku ogulimo i naribamo na fini ribež. Ciklu također. Poškropimo s par kapi limuna i dodamo u sve veliku žlicu hrena. Pomiješamo.

  4. U juhu, nakon pola sata kuhanja, dodamo krumpire, poklopimo i kuhamo dalje. Nakon nekih 45 minuta, dodamo kupus. Kuhamo oko sat i pol sveukupno da meso omekša. Serviramo rustikalno, sve u jedan tanjur. Prelijemo s malo juhe i u zdjelici dodamo jabuka-cikla-hren. Ukrasimo vlascem.