Limunada s okusom jagode

Limunada s okusom jagode image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 20 min

Sastojci

6 porcije
    • 15   kom limuna
    • 7   čaše vode
    • 1   čaša šećer
    • 300   g jagode
    • 1   stručak menta
    • 6   kom led

Priprema

    Priprema

    U lonac stavimo šećer i nalijemo polovicu pripremljene vode. Sve skupa prokuhamo i miješamo sve dok se šećer ne otopi. Sklonimo sa štednjaka i ostavimo da se ohladi.

    U drugi lonac stavimo smrznutejagode. Zagrijemo da se otope i postanu smjesa. Lonac sa jagodama sklonimo sa štednjaka i sve skupa miksamo pomoću blendera, sve dok smjesa ne postane ujednačena.

    Iz limunacijedimo sok i odstranimo koštice. Sok od limuna miješamo s jagodama, dodajemo ostali dio vode. Miješamo sve dok se sastojci ne ujednače. Poslije dodamo prethodno pripremljen šećerni sirup tako da nam limunada bude dovoljno slatka.

    Gotovu limunadu stavimo u vrč i najmanje 2 sata hladimo u hladnjaku.

    Serviranje

    Prije posluživanja u vrč dodamo nekoliko ledenih kockica te pregršt svježe mente.

Oznake