Više za vas!
Ljetni zamotuljci od patlidžana

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Patlidžana Patlidžan
70 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Origana Origano
(po želji)
50 g g Pečene paprika Pečena paprika
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
70 g g Milerama Mileram
6 režnja režanj Šunke Šunka
1 kugle kugla Mozzarelle Mozzarella
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(za kalup)
300 g g Rajčice Rajčica
4 režnja režanj Kruha Kruh

Ljetni zamotuljci od patlidžana

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(3)

Priprema

Priprema:

Patliždan oprati i narezati na 12 tankih kriški. Zagrijati ulje pa patlidžane ispržiti s obje strane. Po potrebi dodati još malo ulja, začiniti solju, paprom i origanom pa ocijediti na kuhinjskom ubrusu.

Papriku ocijediti i usitniti sa svježim sirom, dodati zgnječeni češnjak i začiniti solju, paprom i origanom. Mozzarellu ocijediti pa narezati na 12 tankih kriški.

Kriške patlidžana namazati kremom od paprike i svježeg sira, dodati po jednu krišku šunke i mozzarelle, zarolati i učvrstiti čačkalicom. Složiti u namašćen kalup za pečenje. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peći cca 10 minuta, dok se sir ne otopi.

Rajčice oprati i narezati na kriške, dodati zamotuljke od patlidžana, popapriti i poslužiti uz raženi kruh.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon & Muškat kvalitetno bijelo vino 2017