
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Patlidžana Patlidžan | |
70 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Origana
Origano (po želji) | ||
50 g g | Pečene paprika Pečena paprika | |
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
70 g g | Milerama Mileram | |
6 režnja režanj | Šunke Šunka | |
1 kugle kugla | Mozzarelle Mozzarella | |
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (za kalup) | ||
300 g g | Rajčice Rajčica | |
4 režnja režanj | Kruha Kruh |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLjetni zamotuljci od patlidžana
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Patliždan oprati i narezati na 12 tankih kriški. Zagrijati ulje pa patlidžane ispržiti s obje strane. Po potrebi dodati još malo ulja, začiniti solju, paprom i origanom pa ocijediti na kuhinjskom ubrusu.
Papriku ocijediti i usitniti sa svježim sirom, dodati zgnječeni češnjak i začiniti solju, paprom i origanom. Mozzarellu ocijediti pa narezati na 12 tankih kriški.
Kriške patlidžana namazati kremom od paprike i svježeg sira, dodati po jednu krišku šunke i mozzarelle, zarolati i učvrstiti čačkalicom. Složiti u namašćen kalup za pečenje. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peći cca 10 minuta, dok se sir ne otopi.
Rajčice oprati i narezati na kriške, dodati zamotuljke od patlidžana, popapriti i poslužiti uz raženi kruh.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon & Muškat kvalitetno bijelo vino 2017