
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Patlidžana Patlidžan | ||
70 ml ml | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Origana
Origano (po želji) | |||
50 g g | Pečene paprika Pečena paprika | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
70 g g | Milerama Mileram | ||
6 režnja režanj | Šunke Šunka | ||
1 kugle kugla | Mozzarelle Mozzarella | ||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (za kalup) | |||
300 g g | Rajčice Rajčica | ||
4 režnja režanj | Kruha Kruh |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLjetni zamotuljci od patlidžana
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Patliždan oprati i narezati na 12 tankih kriški. Zagrijati ulje pa patlidžane ispržiti s obje strane. Po potrebi dodati još malo ulja, začiniti solju, paprom i origanom pa ocijediti na kuhinjskom ubrusu.
Papriku ocijediti i usitniti sa svježim sirom, dodati zgnječeni češnjak i začiniti solju, paprom i origanom. Mozzarellu ocijediti pa narezati na 12 tankih kriški.
Kriške patlidžana namazati kremom od paprike i svježeg sira, dodati po jednu krišku šunke i mozzarelle, zarolati i učvrstiti čačkalicom. Složiti u namašćen kalup za pečenje. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva peći cca 10 minuta, dok se sir ne otopi.
Rajčice oprati i narezati na kriške, dodati zamotuljke od patlidžana, popapriti i poslužiti uz raženi kruh.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Sauvignon & Muškat kvalitetno bijelo vino 2017