
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Lungića Lungić | ||
100 g g | Slanina
Slanina (tanko rezano) | ||
100 ml ml | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 žličice žličica | Soli Sol | ||
1 žličice žličica | Papra Papar | ||
1 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika |
Salata:
2 kom kom | Rajčice Rajčica | ||
1 kom kom | Krastavca Krastavac | ||
1 kom kom | Paprike babure Paprika babura | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Bučinog ulja
Bučino ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 kom kom | Feta sira Feta sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLungić by Pregacha
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema lungića:Lungić izrežite na šnite debljine 2 cm. U ulje ubacite sve začine + češnjak nasjeckan jako sitno, kao da ga gnječite. Dobro promiješajte i time namažite meso. Ostavite sat vremena da se marinira a onda omotajte slaninu oko svake šnite. Grillajte sa svake strane po 3, 4 minute odnosno dok nije skroz pečeno. Ja sam poslužila uz grillane tikvice, gljive i papriku koju sam začinila sa soli i paprom i malo marinade koja je ostala od mesa.
Priprema salate:Povrće narežite na sitne kockice pa dobro promiješajte u posudi za posluživanje. Malo samo posolite i popaprite i pospite sa bučinim uljem. Pomiješajte i na vrh izmrvite željeni sir.