Priprema lungića:Lungić izrežite na šnite debljine 2 cm. U ulje ubacite sve začine + češnjak nasjeckan jako sitno, kao da ga gnječite. Dobro promiješajte i time namažite meso. Ostavite sat vremena da se marinira a onda omotajte slaninu oko svake šnite. Grillajte sa svake strane po 3, 4 minute odnosno dok nije skroz pečeno. Ja sam poslužila uz grillane tikvice, gljive i papriku koju sam začinila sa soli i paprom i malo marinade koja je ostala od mesa.
Lungić by Pregacha
Sastojci
4
osoba
-
- 1 kg lungić
- 100 g slanine tanko rezano
- 100 ml suncokretova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica sol
- 1 žličica papar
- 1 žličica mljevena paprika
-
Salata:
- 2 kom rajčice
- 1 kom krastavac
- 1 kom paprika babura
- 1 kom luk
- maslinova ulja po želji
- bučinog ulja po želji
- soli po želji
- papra po želji
- 1 kom feta sir
Priprema
Priprema salate:Povrće narežite na sitne kockice pa dobro promiješajte u posudi za posluživanje. Malo samo posolite i popaprite i pospite sa bučinim uljem. Pomiješajte i na vrh izmrvite željeni sir.