Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | |
500 g g | Krumpira Krumpir | |
250 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | |
50 g g | Maslaca Maslac | |
100 g g | Gljive Gljiva | |
150 g g | Luka Luk | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Crvene paprike
Crvena paprika (po želji) | ||
60 ml ml | Bijelo vino Bijelo vino | |
Papra u zrnu
Papar u zrnu (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLungić s paprenim umakom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.
Ocijedite kuhani krumpir te ga u pleh za pečenje začinite s dimljenom crvenom paprikom, solju i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite na najvišoj temperaturi 5-10 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koru na rubovima.
Svinjski lungić očistite od masnoće. Pecite ga na maslacu na zagrijanoj tavi 3 do 4 minute na svakoj strani. Možete i duže ako želite jače pečeni lungić. Nakon desetak minuta svinjski lungić prebacite u pećnicu na 180 stupnjeva te pecite dodatnih 5 minuta.
Na tavi na kojoj se je pekao lungić stavite dinstati luk. Kada je luk omekšao dodajte drobljeni papar, malo gljiva i zalijte sve vinom. Kada vino reducira dodajte vrhnje, začine po želji i dovedite umak do vrenja.
Lungić narežite na medaljone i poslužite ga uz umak od papra i pekarski krumpir.