Lungić s paprenim umakom

Lungić s paprenim umakom
Težina pripremeLagano
Kuhanje40 min

Priprema

    Priprema:

    Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.

    Ocijedite kuhani krumpir te ga u pleh za pečenje začinite s dimljenom crvenom paprikom, solju i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite na najvišoj temperaturi 5-10 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koru na rubovima.

    Svinjski lungić očistite od masnoće. Pecite ga na maslacu na zagrijanoj tavi 3 do 4 minute na svakoj strani. Možete i duže ako želite jače pečeni lungić. Nakon desetak minuta svinjski lungić prebacite u pećnicu na 180 stupnjeva te pecite dodatnih 5 minuta.

    Na tavi na kojoj se je pekao lungić stavite dinstati luk. Kada je luk omekšao dodajte drobljeni papar, malo gljiva i zalijte sve vinom. Kada vino reducira dodajte vrhnje, začine po želji i dovedite umak do vrenja.

    Lungić narežite na medaljone i poslužite ga uz umak od papra i pekarski krumpir.