Više za vas!
Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Lungića Lungić
1 pakovanja pakovanje Krumpira Krumpir
(granatirani)
1 žlice žlica Senfa Senf
(Dijon)
1 grančice grančica Svježi timijan Svježi timijan
1 grančice grančica Peršina Peršin
1 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
1 glavice glavica Salate Salata
(Hrastov list)
0,5 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
0,5 kom kom Limuna Limun
1 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
2 žlice žlica Jabučna octa Jabučni ocat
5 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
(sa origanom)
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:30 sati
(9)

Priprema

Gratinirani krumpiri:

Krumpire ispečemo u pećnici po uputama na pakiranju. Kada su pečeni, prekrijemo ih alu folijom i pustimo da odmore.

Lungić:

Lungić počistimo od žilica, lagano ga posolimo i popaprimo i naglo zapečemo sa svih strana na suncokretovom ulju. Zapečeni lungić premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano bilje. Stavimo ga na papir za pečenje i dovršimo u pećnici na 180 C, nekih 15-tak minuta. Meso iznutra mora ostati sočno, tj. medium-well pečeno. Pečeni lungić narežemo na medaljone, a sok od pečenja prelijemo preko narezanog mesa.

Salata:

Hrastov list načupkamo i operemo u hladnoj vodi. Salatu ocijedimo.

Ljubičasti luk naribamo sitnim ribežom. Naribanom luku dodamo žličicu senfa i meda. Lagano posolimo i pomiješamo. Dodamo sok polovice limuna, 2 žlice jabučnog octa i 5 žlica maslinovog ulja s origanom. Promiješamo da dobijemo emulziju tj. Vinaigrette dressing. Dressingom začinimo salatu, koju serviramo uz lungić i gratinirani krumpir.