Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom

Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 1:15 h
Kuhanje 1:15 h

Sastojci

3 osoba
    • 1   kom lungić
    • 1   pakovanje krumpir granatirani
    • 1   žlica senf Dijon
    • 1   grančica svježi timijan
    • 1   grančica peršin
    • 1   grančica ružmarin
    • 1   glavica salata Hrastov list
    • 0,5   kom ljubičasti luk
    • 0,5   kom limuna
    • 1   žličica cvjetni med
    • 2   žlice jabučna octa
    • 5   žlice maslinova ulja sa origanom
    •   suncokretova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Gratinirani krumpiri:

    Krumpire ispečemo u pećnici po uputama na pakiranju. Kada su pečeni, prekrijemo ih alu folijom i pustimo da odmore.

    Lungić:

    Lungić počistimo od žilica, lagano ga posolimo i popaprimo i naglo zapečemo sa svih strana na suncokretovom ulju. Zapečeni lungić premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano bilje. Stavimo ga na papir za pečenje i dovršimo u pećnici na 180 C, nekih 15-tak minuta. Meso iznutra mora ostati sočno, tj. medium-well pečeno. Pečeni lungić narežemo na medaljone, a sok od pečenja prelijemo preko narezanog mesa.

    Salata:

    Hrastov list načupkamo i operemo u hladnoj vodi. Salatu ocijedimo.

    Ljubičasti luk naribamo sitnim ribežom. Naribanom luku dodamo žličicu senfa i meda. Lagano posolimo i pomiješamo. Dodamo sok polovice limuna, 2 žlice jabučnog octa i 5 žlica maslinovog ulja s origanom. Promiješamo da dobijemo emulziju tj. Vinaigrette dressing. Dressingom začinimo salatu, koju serviramo uz lungić i gratinirani krumpir.