Gratinirani krumpiri:
Lungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom
Sastojci
-
- 1 kom lungić
- 1 pakovanje krumpir granatirani
- 1 žlica senf Dijon
- 1 grančica svježi timijan
- 1 grančica peršin
- 1 grančica ružmarin
- 1 glavica salata Hrastov list
- 0,5 kom ljubičasti luk
- 0,5 kom limuna
- 1 žličica cvjetni med
- 2 žlice jabučna octa
- 5 žlice maslinova ulja sa origanom
- suncokretova ulja po želji
- soli po želji
- papra po želji
Priprema
Krumpire ispečemo u pećnici po uputama na pakiranju. Kada su pečeni, prekrijemo ih alu folijom i pustimo da odmore.
Lungić:
Lungić počistimo od žilica, lagano ga posolimo i popaprimo i naglo zapečemo sa svih strana na suncokretovom ulju. Zapečeni lungić premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano bilje. Stavimo ga na papir za pečenje i dovršimo u pećnici na 180 C, nekih 15-tak minuta. Meso iznutra mora ostati sočno, tj. medium-well pečeno. Pečeni lungić narežemo na medaljone, a sok od pečenja prelijemo preko narezanog mesa.
Salata:
Hrastov list načupkamo i operemo u hladnoj vodi. Salatu ocijedimo.
Ljubičasti luk naribamo sitnim ribežom. Naribanom luku dodamo žličicu senfa i meda. Lagano posolimo i pomiješamo. Dodamo sok polovice limuna, 2 žlice jabučnog octa i 5 žlica maslinovog ulja s origanom. Promiješamo da dobijemo emulziju tj. Vinaigrette dressing. Dressingom začinimo salatu, koju serviramo uz lungić i gratinirani krumpir.