
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Lungića Lungić | |
1 pakovanja pakovanje | Krumpira
Krumpir (granatirani) | |
1 žlice žlica | Senfa
Senf (Dijon) | |
1 grančice grančica | Svježi timijan Svježi timijan | |
1 grančice grančica | Peršina Peršin | |
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | |
1 glavice glavica | Salate
Salata (Hrastov list) | |
0,5 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
0,5 kom kom | Limuna Limun | |
1 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
2 žlice žlica | Jabučna octa Jabučni ocat | |
5 žlice žlica | Maslinova ulja
Maslinovo ulje (sa origanom) | |
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLungić u bilju iz pećnice, gratinirani krumpir i lisnata salata sa Vinaigrette dressingom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Gratinirani krumpiri:
Krumpire ispečemo u pećnici po uputama na pakiranju. Kada su pečeni, prekrijemo ih alu folijom i pustimo da odmore.
Lungić:
Lungić počistimo od žilica, lagano ga posolimo i popaprimo i naglo zapečemo sa svih strana na suncokretovom ulju. Zapečeni lungić premažemo senfom i uvaljamo u sjeckano bilje. Stavimo ga na papir za pečenje i dovršimo u pećnici na 180 C, nekih 15-tak minuta. Meso iznutra mora ostati sočno, tj. medium-well pečeno. Pečeni lungić narežemo na medaljone, a sok od pečenja prelijemo preko narezanog mesa.
Salata:
Hrastov list načupkamo i operemo u hladnoj vodi. Salatu ocijedimo.
Ljubičasti luk naribamo sitnim ribežom. Naribanom luku dodamo žličicu senfa i meda. Lagano posolimo i pomiješamo. Dodamo sok polovice limuna, 2 žlice jabučnog octa i 5 žlica maslinovog ulja s origanom. Promiješamo da dobijemo emulziju tj. Vinaigrette dressing. Dressingom začinimo salatu, koju serviramo uz lungić i gratinirani krumpir.