Mađarski juneći gulaš s rižom

Mađarski juneći gulaš s rižom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 400   g govedine
    • 250   g riže
    • 100   g graška
    • 2   kom mrkve
    • 2   češnja češnjaka
    • 1   kom luk
    • 1   kom zelena paprika
    • 2   žlice suncokretova ulja
    • 2   žlice koncentrata rajčice
    • 1   žličica mljevena paprika
    •   bosiljka po želji

Priprema

    Priprema: Mrkve oprati, oguliti i tanko narezati. Luk i češnjak sitno nasjeckati. Luk i češnjak pirjati na ulju. Dodati meso i začiniti solju i paprom. Zatim dodati 200 ml vode te mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice. Dodati mrkvu i mladi grašak te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. U međuvremenu skuhati rižu u 500 ml posoljene vode. Papriku očistiti i narezati na kockice te dodati u gulaš 5-10 minuta prije kraja kuhanja. Bosiljak oprati, osušiti i sitno nasjeckati. Poslužiti gulaš s rižom i ukrasiti bosiljkom.