Priprema: Mrkve oprati, oguliti i tanko narezati. Luk i češnjak sitno nasjeckati. Luk i češnjak pirjati na ulju. Dodati meso i začiniti solju i paprom. Zatim dodati 200 ml vode te mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice. Dodati mrkvu i mladi grašak te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. U međuvremenu skuhati rižu u 500 ml posoljene vode. Papriku očistiti i narezati na kockice te dodati u gulaš 5-10 minuta prije kraja kuhanja. Bosiljak oprati, osušiti i sitno nasjeckati. Poslužiti gulaš s rižom i ukrasiti bosiljkom.
Mađarski juneći gulaš s rižom
Sastojci
4
osoba
-
- 400 g govedine
- 250 g riže
- 100 g graška
- 2 kom mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 1 kom luk
- 1 kom zelena paprika
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 žličica mljevena paprika
- bosiljka po želji