Mađarski svinjski gulaš s rižom

Mađarski svinjski gulaš s rižom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 1   žličica crvena paprika mljevena
    • 400   g svinjske kocke za gulaš
    • 250   g riže
    • 2   žlice koncentrata rajčice

Priprema

    Priprema:

    Mrkve oprati, oguliti i tanko narezati. Luk i češnjak sitnonasjeckati. Luk i češnjak pirjati na ulju. Dodati meso i začiniti solju i paprom. Zatim dodati 200 ml vode te mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice. Dodati mrkvu i smrznuti grašak te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. U međuvremenu skuhati rižu u 500 ml posoljene vode. Papriku očistiti i narezati na kockice te dodati u gulaš 5-10 minuta prije kraja kuhanja. Bosiljak oprati, osušiti i sitno nasjeckati. Poslužiti gulaš s rižom i aranžirati s bosiljkom.