Makro žličnjaci od griza i svježeg sira na krem špinatu s hrskavom slaninom

Makro žličnjaci od griza i svježeg sira na krem špinatu s hrskavom slaninom
Težina pripremeSrednje
Priprema40 min

Priprema

  1. Jaja i svježi sir razradimo. Lagano posolimo i popaprimo. Dodamo griz, razradimo i pustimo smjesu da malo odstoji i napuhne se griz.

  2. Rezanu pancetu stavimo na papir za pečenje i gurnemo u pećnicu na 180°C. Pečemo oko 10 minuta, da panceta pohrskavi. Nakon pečenja pancetu ocijedimo od viška masnoće na kuhinjskom ubrusu.

  3. Na maslacu prodinstamo sitno sjeckanu ljutiku i češnjak. Pobrašnimo glatkim brašnom, promiješamo i zalijemo mlijekom. Uz stalno miješanje zakuhamo Bechamel, kojega začinimo sa soli. Špinat ocijedimo i dodamo Bechamelu. Zakuhamo i lagano popaprimo.

  4. Žlicu umočimo u vodu, zahvatimo smjesu griza i sipamo ju u skoro pa kipuću vodu. Žličnjake na laganoj vatri kuhamo desetak minuta, da se napuhnu.

  5. Na krem špinat pri serviranju stavimo žličnjake od griza i posipamo hrskavom pancetom.