Više za vas!
Male pite s jabukama i svinjskim fileom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

170 g g Maslaca Maslac
250 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(po želji)
2 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
300 g g Jabuke Jabuka
2 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
1 - 2 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
Šarenih paprika Šarena paprika
(po želji)
1 žličice žličica Ružmarina Ružmarin
400 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
1 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
100 g g Šlaga Šlag
2 kom kom Jaja Jaje
100 g g Emmentalera Emmentaler
(naribanog)

Male pite s jabukama i svinjskim fileom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(2)

Priprema

Priprema:

125 g maslaca narezati na kockice i s brašnom, poravnatom žličicom soli, praškom za pecivo i 3-4 žlice hladne vode brzo izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto da stoji sat vremena na hladnom.

U međuvremenu oguliti luk i narezati na kolutove. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. S kolutovima luka pirjati u žlici vrućeg maslaca oko 5 minuta dok ne postane mekano. Posoliti i popapriti, poprskati medom i ostaviti da se karamelizira oko 1 minute, potom izvaditi. Svinjski file oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 24 tanke ploške. Zapeći oko 4 minute u preostalom maslacu uz povremeno okretanje, začiniti ružmarinom, soli i paprom. Dodati balzamični ocat i ostaviti da se ohladi.

Tijesto izvaljati na malo brašna na debljinu od 3 mm. Izrezati 12 krugova (10-12 cm Ø) i staviti u namašćena udubljenja kalupa za muffine, više puta probosti. Po tome raspodijeliti po 1 plošku filea i povrće s lukom i jabukama. Pomiješati vrhnje, jaja, sol i papar, preliti preko tijesta, nadjenuti ostalim ploškama filea i posipati sirom. Pite peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne postanu zlatno-žute. Poslužiti vruće ili hladno.