
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
170 g g | Maslaca Maslac | |
250 g g | Brašna Brašno | |
Soli
Sol (po želji) | ||
2 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
300 g g | Jabuke Jabuka | |
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
1 - 2 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | |
Šarenih paprika
Šarena paprika (po želji) | ||
1 žličice žličica | Ružmarina Ružmarin | |
400 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | |
1 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | |
100 g g | Šlaga Šlag | |
2 kom kom | Jaja Jaje | |
100 g g | Emmentalera
Emmentaler (naribanog) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMale pite s jabukama i svinjskim fileom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
125 g maslaca narezati na kockice i s brašnom, poravnatom žličicom soli, praškom za pecivo i 3-4 žlice hladne vode brzo izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto da stoji sat vremena na hladnom.
U međuvremenu oguliti luk i narezati na kolutove. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice. S kolutovima luka pirjati u žlici vrućeg maslaca oko 5 minuta dok ne postane mekano. Posoliti i popapriti, poprskati medom i ostaviti da se karamelizira oko 1 minute, potom izvaditi. Svinjski file oprati, tapkanjem obrisati i narezati na 24 tanke ploške. Zapeći oko 4 minute u preostalom maslacu uz povremeno okretanje, začiniti ružmarinom, soli i paprom. Dodati balzamični ocat i ostaviti da se ohladi.
Tijesto izvaljati na malo brašna na debljinu od 3 mm. Izrezati 12 krugova (10-12 cm Ø) i staviti u namašćena udubljenja kalupa za muffine, više puta probosti. Po tome raspodijeliti po 1 plošku filea i povrće s lukom i jabukama. Pomiješati vrhnje, jaja, sol i papar, preliti preko tijesta, nadjenuti ostalim ploškama filea i posipati sirom. Pite peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C sve dok ne postanu zlatno-žute. Poslužiti vruće ili hladno.