Više za vas!
Marinirani šampinjoni

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

750 g g Gljive Gljiva
3 - 4 režnja režanj Češnjaka Češnjak
2 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
Soli Sol
(po želji)
8 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
1 - 2 žličice žličica Balzamični ocat Balzamični ocat
100 g g Šunke Šunka
50 ml ml Likera od višnje Liker od višnje

Marinirani šampinjoni

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:

Šampinjone oprati, veće gljive prepoloviti ili narezati na 4 komada. Luk oguliti i narezati na sitne ploškice. Češnjak oguliti i narezati na sitne ploškice. Kratko zapeći na 6 žlica vrućeg ulja u velikoj tavi, potom izvaditi i ostaviti sa strane.

Gljive peći sa svih strana oko 15 minuta u vrućem ulju s češnjakom, posoliti i popapriti. Zadnjih 3-5 minuta dodati luk i peći. Zaliti s 50 ml likera i žličicom octa i staviti u zdjelu. Dodati češnjak i preostalo ulje i ostaviti da se ohladi. Ostaviti poklopljeno da se marinira oko 1-2 sata.

Šampinjone po želji začiniti s više likera i octa i poslužiti sa šunkom. S time ide bijeli kruh.

Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino.