
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
750 g g | Gljive Gljiva | ||
3 -4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
8 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 -2 žličice žličica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
100 g g | Šunke Šunka | ||
50 ml ml | Likera od višnje Liker od višnje |
Marinirani šampinjoni
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šampinjone oprati, veće gljive prepoloviti ili narezati na 4 komada. Luk oguliti i narezati na sitne ploškice. Češnjak oguliti i narezati na sitne ploškice. Kratko zapeći na 6 žlica vrućeg ulja u velikoj tavi, potom izvaditi i ostaviti sa strane.
Gljive peći sa svih strana oko 15 minuta u vrućem ulju s češnjakom, posoliti i popapriti. Zadnjih 3-5 minuta dodati luk i peći. Zaliti s 50 ml likera i žličicom octa i staviti u zdjelu. Dodati češnjak i preostalo ulje i ostaviti da se ohladi. Ostaviti poklopljeno da se marinira oko 1-2 sata.
Šampinjone po želji začiniti s više likera i octa i poslužiti sa šunkom. S time ide bijeli kruh.
Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino.