
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
750 g g | Gljive Gljiva | ||
3 - 4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
2 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
8 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 - 2 žličice žličica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
100 g g | Šunke Šunka | ||
50 ml ml | Likera od višnje Liker od višnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMarinirani šampinjoni
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Šampinjone oprati, veće gljive prepoloviti ili narezati na 4 komada. Luk oguliti i narezati na sitne ploškice. Češnjak oguliti i narezati na sitne ploškice. Kratko zapeći na 6 žlica vrućeg ulja u velikoj tavi, potom izvaditi i ostaviti sa strane.
Gljive peći sa svih strana oko 15 minuta u vrućem ulju s češnjakom, posoliti i popapriti. Zadnjih 3-5 minuta dodati luk i peći. Zaliti s 50 ml likera i žličicom octa i staviti u zdjelu. Dodati češnjak i preostalo ulje i ostaviti da se ohladi. Ostaviti poklopljeno da se marinira oko 1-2 sata.
Šampinjone po želji začiniti s više likera i octa i poslužiti sa šunkom. S time ide bijeli kruh.
Savjet: Poslužite k tome jako španjolsko crno vino.