
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Svinjske vratine
Svinjska vratina (odresci) | |
1 g g | Luka Luk | |
1 g g | Mladoga luka Mladi luk | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
1 žličice žličica | Senfa Senf | |
1 žličice žličica | Crvene paprike
Crvena paprika (slatka) | |
1 kom kom | Feferon
Feferon (crveni) | |
1 dl dl | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
400 g g | Graha
Grah (bijeli iz konzerve) | |
0,05 L L | Bučinog ulja Bučino ulje | |
0,06 L L | Jabučna octa Jabučni ocat | |
3 grančice grančica | Peršina
Peršin (lista) | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarinirani svinjski vrat s grah salatom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Marinada:
½ luka narežemo na komadiće i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, žličicu senfa, žlicu octa, slatku crvenu papriku, pola feferona, grančicu peršinova lista i ulje. Razradimo štapnim mikserom i lagano posolimo i popaprimo. Marinadu prelijemo preko odrezaka i utrljamo je u meso.
Grah salata:
Bijeli i crveni grah isperemo pod vodom i ocijedimo. Ocijeđeni grah stavimo u zdjelu, dodamo trakice luka, kolutiće preostalog feferona, jabučni ocat i bučino ulje. Lagano posolimo i popaprimo i dobro promiješamo. Dodamo kolutiće mladog luka i sjeckani peršinov list.
Odresci:
Odreske izvadimo iz marinade, višak ostružemo prstima. Lagano ih posolimo i popaprimo i stavimo peći na roštilj. Pazimo da nam žar nije prejak, da odresci ne zagore. Okrenemo ih čim dobiju gril šare, a grilamo ih oko 10 minuta, da ostanu sočni. Više puta ih okrećemo tijekom grilanja. Nakon grilanja izvadimo ih u posudu i poklopimo da se odmore 3 minute.