Marinada: ½ luka narežemo na komadiće i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, žličicu senfa, žlicu octa, slatku crvenu papriku, pola feferona, grančicu peršinova lista i ulje. Razradimo štapnim mikserom i lagano posolimo i popaprimo. Marinadu prelijemo preko odrezaka i utrljamo je u meso.
Grah salata: Bijeli i crveni grah isperemo pod vodom i ocijedimo. Ocijeđeni grah stavimo u zdjelu, dodamo trakice luka, kolutiće preostalog feferona, jabučni ocat i bučino ulje. Lagano posolimo i popaprimo i dobro promiješamo. Dodamo kolutiće mladog luka i sjeckani peršinov list.
Odresci: Odreske izvadimo iz marinade, višak ostružemo prstima. Lagano ih posolimo i popaprimo i stavimo peći na roštilj. Pazimo da nam žar nije prejak, da odresci ne zagore. Okrenemo ih čim dobiju gril šare, a grilamo ih oko 10 minuta, da ostanu sočni. Više puta ih okrećemo tijekom grilanja. Nakon grilanja izvadimo ih u posudu i poklopimo da se odmore 3 minute.