Marinirani svinjski vrat s grah salatom

Marinirani svinjski vrat s grah salatom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 50 min

Sastojci

4 osoba
    • 4   kom svinjske vratine
    • 1   g luk
    • 1   g mladi luk
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   žličica senf
    • 1   žličica crvena paprika
    • 1   kom feferon
    • 1   dl suncokretovo ulje
    • 400   g graha
    • 0,05   l bučinog ulja
    • 0,06   l jabučna octa
    • 3   grančice peršina
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Marinada: ½ luka narežemo na komadiće i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, žličicu senfa, žlicu octa, slatku crvenu papriku, pola feferona, grančicu peršinova lista i ulje. Razradimo štapnim mikserom i lagano posolimo i popaprimo. Marinadu prelijemo preko odrezaka i utrljamo je u meso.

    Grah salata: Bijeli i crveni grah isperemo pod vodom i ocijedimo. Ocijeđeni grah stavimo u zdjelu, dodamo trakice luka, kolutiće preostalog feferona, jabučni ocat i bučino ulje. Lagano posolimo i popaprimo i dobro promiješamo. Dodamo kolutiće mladog luka i sjeckani peršinov list.

    Odresci: Odreske izvadimo iz marinade, višak ostružemo prstima. Lagano ih posolimo i popaprimo i stavimo peći na roštilj. Pazimo da nam žar nije prejak, da odresci ne zagore. Okrenemo ih čim dobiju gril šare, a grilamo ih oko 10 minuta, da ostanu sočni. Više puta ih okrećemo tijekom grilanja. Nakon grilanja izvadimo ih u posudu i poklopimo da se odmore 3 minute.