Više za vas!
Marinirani svinjski vrat s grah salatom by David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Svinjske vratine Svinjska vratina
(odresci)
1 g g Luka Luk
1 g g Mladoga luka Mladi luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 žličice žličica Senfa Senf
1 žličice žličica Crvene paprike Crvena paprika
(slatka)
1 kom kom Feferon Feferon
(crveni)
1 dl dl Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
400 g g Graha Grah
(bijeli iz konzerve)
0,05 L L Bučinog ulja Bučino ulje
0,06 L L Jabučna octa Jabučni ocat
3 grančice grančica Peršina Peršin
(lista)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Marinirani svinjski vrat s grah salatom by David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

50 min
(5)

Priprema

Marinada:
½ luka narežemo na komadiće i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo oguljeni češnjak, žličicu senfa, žlicu octa, slatku crvenu papriku, pola feferona, grančicu peršinova lista i ulje. Razradimo štapnim mikserom i lagano posolimo i popaprimo. Marinadu prelijemo preko odrezaka i utrljamo je u meso.

Grah salata:
Bijeli i crveni grah isperemo pod vodom i ocijedimo. Ocijeđeni grah stavimo u zdjelu, dodamo trakice luka, kolutiće preostalog feferona, jabučni ocat i bučino ulje. Lagano posolimo i popaprimo i dobro promiješamo. Dodamo kolutiće mladog luka i sjeckani peršinov list.

Odresci:
Odreske izvadimo iz marinade, višak ostružemo prstima. Lagano ih posolimo i popaprimo i stavimo peći na roštilj. Pazimo da nam žar nije prejak, da odresci ne zagore. Okrenemo ih čim dobiju gril šare, a grilamo ih oko 10 minuta, da ostanu sočni. Više puta ih okrećemo tijekom grilanja. Nakon grilanja izvadimo ih u posudu i poklopimo da se odmore 3 minute.