Više za vas!
Matovilac s moussom od svježeg sira s hrenom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 g g Sira Sir
(20% m.m.)
Soli Sol
(Prstohvat)
2 žlice žlica Balzamični ocat Balzamični ocat
150 g g Brusnice Brusnica
1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
2 kom kom Želatine Želatina
2 - 3 žlice žlica Senfa Senf
40 g g Lješnjaka Lješnjak
100 g g Šlaga Šlag
1 prstohvata prstohvat Šećera Šećer
150 g g Matovilca Matovilac

Matovilac s moussom od svježeg sira s hrenom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(5)

Priprema

Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Pomiješati svježi sir i sirni namaz s hrenom, začiniti solju, bijelim paprom i šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i staviti u hladnjak. Želatinu lagano iscijediti i rastopiti uz lagano zagrijavanje. Dodati 2 žlice kreme s hrenom, zatim ovu masu dodati u preostalu kremu s hrenom. Pažljivo dodati šlag i mousse pokriti te ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata da se stisne.

Luk oguliti i nasjeckati. Pomiješati s brusnicama,balsamico octom, repičinim uljem i senfom, začiniti solju i paprom. Lješnjake krupno nasjeckati i popržiti u tavi bez masnoće. Matovilac oprati i raščupkati, pomiješati s preljevom i lješnjacima te raspodijeliti na 4 tanjura. Mousse grabiti žlicom i staviti na tanjur.

Tagovi

Deserti