
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Sira
Sir (20% m.m.) | ||
Soli
Sol (Prstohvat) | |||
2 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat | ||
150 g g | Brusnice Brusnica | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
2 kom kom | Želatine Želatina | ||
2 - 3 žlice žlica | Senfa Senf | ||
40 g g | Lješnjaka Lješnjak | ||
100 g g | Šlaga Šlag | ||
1 prstohvata prstohvat | Šećera Šećer | ||
150 g g | Matovilca Matovilac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMatovilac s moussom od svježeg sira s hrenom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Pomiješati svježi sir i sirni namaz s hrenom, začiniti solju, bijelim paprom i šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i staviti u hladnjak. Želatinu lagano iscijediti i rastopiti uz lagano zagrijavanje. Dodati 2 žlice kreme s hrenom, zatim ovu masu dodati u preostalu kremu s hrenom. Pažljivo dodati šlag i mousse pokriti te ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata da se stisne.
Luk oguliti i nasjeckati. Pomiješati s brusnicama,balsamico octom, repičinim uljem i senfom, začiniti solju i paprom. Lješnjake krupno nasjeckati i popržiti u tavi bez masnoće. Matovilac oprati i raščupkati, pomiješati s preljevom i lješnjacima te raspodijeliti na 4 tanjura. Mousse grabiti žlicom i staviti na tanjur.