Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Pomiješati svježi sir i sirni namaz s hrenom, začiniti solju, bijelim paprom i šećerom. Vrhnje istući u čvrsti šlag i staviti u hladnjak. Želatinu lagano iscijediti i rastopiti uz lagano zagrijavanje. Dodati 2 žlice kreme s hrenom, zatim ovu masu dodati u preostalu kremu s hrenom. Pažljivo dodati šlag i mousse pokriti te ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata da se stisne.
Matovilac s moussom od svježeg sira s hrenom
Sastojci
4
porcije
-
- 100 g sira 20% m.m.
- soli Prstohvat
- 2 žlice balzamični ocat
- 150 g brusnice
- 1 kom ljubičasti luk
- 2 kom želatine
- 2 - 3 žlice senfa
- 40 g lješnjaka
- 100 g šlaga
- 1 prstohvat šećer
- 150 g matovilca
Priprema
Luk oguliti i nasjeckati. Pomiješati s brusnicama,balsamico octom, repičinim uljem i senfom, začiniti solju i paprom. Lješnjake krupno nasjeckati i popržiti u tavi bez masnoće. Matovilac oprati i raščupkati, pomiješati s preljevom i lješnjacima te raspodijeliti na 4 tanjura. Mousse grabiti žlicom i staviti na tanjur.