
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 glavice glavica | Luka
Luk (manja) | ||
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
4 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Peršina
Peršin (po želji) | |||
50 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
Brašna
Brašno (po želji) | |||
50 g g | Slanina Slanina | ||
50 g g | Krušnih mrvica Krušne mrvice | ||
1 konzerve konzerva | Pasirane rajčice Pasirana rajčica | ||
Kajenskoga papra
Kajenski papar (po želji) | |||
Crvene paprike
Crvena paprika (po želji) | |||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
100 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
300 g g | Tjestenine Tjestenina | ||
200 g g | Mozzarelle Mozzarella |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMesne kuglice s makaronima i sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
PRIPREMA
Češnjak i špek kratko prepržiti na 1 žlici maslinovog ulja.
Mljeveno meso pomiješati s jajem, sitno naribanim lukom, preprženim češnjakom i špekom, krušnim mrvicama i svim začinima. Oblikovati kuglice, uvaljati ih u brašno i prepeći na tavici na kojoj se pržio češnjak (dodati još 1 žlicu maslinovog ulja).
Pečene okruglice stavite na tanjur, a u istoj tavici pripremite šalšu.
Na malo maslinovog ulja prepržiti češnjak i dodati malo vina. Kada vino ispari dodati pelate, sol, papar i šećer. Dodati zatim peršin i mesne okruglice pa kuhati na laganoj vatri dok se umak malo ne zgusne.
Prebaciti u kalup za pečenje, posuti sirom i zapeći kratko u pećnici, cca 10 min.
OKRUGLICE
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 50 g špeka Okusi zavičaja
- 50 g Lovilio Grana Padano
- 1 jaje Okusi zavičaja
- 50 g Castello krušnih mrvica
- Kania suhi peršin
- Kania kajenski papar
- Kania crvena paprika
- ChanteSel sol
- Kania papar
- Castello brašno (za uvaljati okruglice)
ŠALŠA
- Primadonna maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
- Kania suhi peršin
- 1 konzerva Freshona pelati
- Crno vino Cabernet Sauvignon (cca 100 ml)
- ChanteSel sol
- Kania papar
- Šećer
OSTALO
- 300 g Tiradell makarona
- 200 g Lovilio Mozarelle