Više za vas!
Mesne loptice u umaku od vrhnja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 žlice žlica Maslaca Maslac
1 kom kom Luka Luk
2 kom kom Krumpira Krumpir
(kuhani)
500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
1 kom kom Žumanjak Žumanjak
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
3 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
2 žlice žlica Brašna Brašno
400 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
100 g g Šlaga Šlag
8 žlice žlica Brusnice Brusnica

Mesne loptice u umaku od vrhnja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(60)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti, nasjeckati i staklasto pirjati u vrućem maslacu, ostaviti da se ohladi. Krumpir oguliti i sitno zdrobiti. Pomiješati s lukom, mljevenim mesom, žumanjkom, soli i paprom i oblikovati 16 mesnih loptica veličine loptice za stolni tenis.

Zagrijati u tavi 2 žlice suncokretovog ulja, mesne loptice peći sa svih strana na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Izvaditi i staviti sa strane.

Preostalo ulje dodati masnoći od pečenja. Dodati brašno i zapržiti. Preliti temeljcem i vrhnjem i zakuhati, začiniti. Dodati mesne loptice i grijati oko 5 minuta. Poslužiti s brusnicama. K tome ide pire od krumpira.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon kvalitetno crno vino