
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
1 kom kom | Luka Luk | |
2 kom kom | Krumpira
Krumpir (kuhani) | |
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
1 kom kom | Žumanjak Žumanjak | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
2 žlice žlica | Brašna Brašno | |
400 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
100 g g | Šlaga Šlag | |
8 žlice žlica | Brusnice Brusnica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMesne loptice u umaku od vrhnja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti, nasjeckati i staklasto pirjati u vrućem maslacu, ostaviti da se ohladi. Krumpir oguliti i sitno zdrobiti. Pomiješati s lukom, mljevenim mesom, žumanjkom, soli i paprom i oblikovati 16 mesnih loptica veličine loptice za stolni tenis.
Zagrijati u tavi 2 žlice suncokretovog ulja, mesne loptice peći sa svih strana na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Izvaditi i staviti sa strane.
Preostalo ulje dodati masnoći od pečenja. Dodati brašno i zapržiti. Preliti temeljcem i vrhnjem i zakuhati, začiniti. Dodati mesne loptice i grijati oko 5 minuta. Poslužiti s brusnicama. K tome ide pire od krumpira.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Cabernet Sauvignon kvalitetno crno vino