Mesni fondue s tri umaka

Mesni fondue s tri umaka image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

8 porcije
    • 2   češnja češnjaka
    • 8   žlice maslinova ulja
    • 1   žličica mljevena paprika
    •   papra po želji
    • 1   kom narančina kora
    • 1   žličica mažuran
    • 8   - 9   žličice senfa
    • 500   g svinjska kotleta
    • 500   g pilećih prsa
    •   soli po želji
    • 300   g šlaga
    • 2   kom vlasca
    • 60   g kikirikija
    • 1   kom mango
    • 250   g jogurta
    • 1   - 2   žličice curryija
    •   kajenskoga papra po želji
    • 50   g badema
    • 75   g masline
    • 75   g sušenih rajčica
    • 1,5   - 2   l suncokretova ulja
    • 200   g milerama
    • 2   žličice kapara
    •   šećera po želji
    • 2   staklenke kiseli krastavac

Priprema

    Priprema:

    Češnjak oguliti i nasjeckati. Pomiješati s maslinovim uljem, mljevenom paprikom, korom naranče, mažuranom i paprom. Pureća prsa oprati, osušiti ubrusom i narezati na kocke. Pomiješati s marinadom i poklopljeno staviti u hladnjak. Svinjske filete i filete pilećih prsa također oprati, osušiti ubrusom, narezati na kocke i staviti hladiti.

    Vrhnje istući u prilično čvrsti šlag. Dodati senf i tući dok smjesa ne postane čvrsta, začiniti solju i paprom.

    Za umak s mangom i curryjem oguliti ljutiku i sitno nasjeckati. Mango oguliti, odvojiti meso od koštice i narezati na kockice. Nasjeckati kikiriki. Sve pomiješati sa 150 g jogurta i majoneze, dodati curry, kajenski papar i sol.

    Za umak za predjelo samljeti bademe. Ocijediti masline, sušene rajčice i kapare i grubo smiksati. Pomiješati s bademima, svježim sirom i preostalim jogurtom. Dodati sol, papar i malo šećera.

    U posudi za fondue zagrijati suncokretovo ulje. Uz to poslužiti meso, umake i ocijeđene kisele krastavce. Uz ovo jelo ide francuski kruh (baget).

    Preporuka za vino uz jelo: DINGAČ WINEMAKERS OF CROATIA 2013 iliWINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino