Više za vas!
Mesni fondue s tri umaka

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
8 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žličice žličica Mljevene paprike Mljevena paprika
Papra Papar
(po želji)
1 kom kom Narančine kore Narančina kora
1 žličice žličica Mažurana Mažuran
8 - 9 žličice žličica Senfa Senf
500 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
500 g g Pilećih prsa Pileća prsa
Soli Sol
(po želji)
300 g g Šlaga Šlag
2 kom kom Vlasca Vlasac
60 g g Kikirikija Kikiriki
1 kom kom Manga Mango
250 g g Jogurta Jogurt
1 - 2 žličice žličica Curryija Curry
Kajenskoga papra Kajenski papar
(po želji)
50 g g Badema Badem
75 g g Masline Maslina
75 g g Sušenih rajčica Sušene rajčice
1,5 - 2 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
200 g g Milerama Mileram
2 žličice žličica Kapara Kapari
Šećera Šećer
(po želji)
2 staklenke staklenka Kiseli krastavac Kiseli krastavac

Mesni fondue s tri umaka

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(2)

Priprema

Priprema:

Češnjak oguliti i nasjeckati. Pomiješati s maslinovim uljem, mljevenom paprikom, korom naranče, mažuranom i paprom. Pureća prsa oprati, osušiti ubrusom i narezati na kocke. Pomiješati s marinadom i poklopljeno staviti u hladnjak. Svinjske filete i filete pilećih prsa također oprati, osušiti ubrusom, narezati na kocke i staviti hladiti.

Vrhnje istući u prilično čvrsti šlag. Dodati senf i tući dok smjesa ne postane čvrsta, začiniti solju i paprom.

Za umak s mangom i curryjem oguliti ljutiku i sitno nasjeckati. Mango oguliti, odvojiti meso od koštice i narezati na kockice. Nasjeckati kikiriki. Sve pomiješati sa 150 g jogurta i majoneze, dodati curry, kajenski papar i sol.

Za umak za predjelo samljeti bademe. Ocijediti masline, sušene rajčice i kapare i grubo smiksati. Pomiješati s bademima, svježim sirom i preostalim jogurtom. Dodati sol, papar i malo šećera.

U posudi za fondue zagrijati suncokretovo ulje. Uz to poslužiti meso, umake i ocijeđene kisele krastavce. Uz ovo jelo ide francuski kruh (baget).

Preporuka za vino uz jelo: DINGAČ WINEMAKERS OF CROATIA 2013 iliWINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino