
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | ||
8 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 žličice žličica | Mljevene paprike Mljevena paprika | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 kom kom | Narančine kore Narančina kora | ||
1 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
8 - 9 žličice žličica | Senfa Senf | ||
500 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | ||
500 g g | Pilećih prsa Pileća prsa | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
300 g g | Šlaga Šlag | ||
2 kom kom | Vlasca Vlasac | ||
60 g g | Kikirikija Kikiriki | ||
1 kom kom | Manga Mango | ||
250 g g | Jogurta Jogurt | ||
1 - 2 žličice žličica | Curryija Curry | ||
Kajenskoga papra
Kajenski papar (po želji) | |||
50 g g | Badema Badem | ||
75 g g | Masline Maslina | ||
75 g g | Sušenih rajčica Sušene rajčice | ||
1,5 - 2 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
200 g g | Milerama Mileram | ||
2 žličice žličica | Kapara Kapari | ||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
2 staklenke staklenka | Kiseli krastavac Kiseli krastavac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMesni fondue s tri umaka
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Češnjak oguliti i nasjeckati. Pomiješati s maslinovim uljem, mljevenom paprikom, korom naranče, mažuranom i paprom. Pureća prsa oprati, osušiti ubrusom i narezati na kocke. Pomiješati s marinadom i poklopljeno staviti u hladnjak. Svinjske filete i filete pilećih prsa također oprati, osušiti ubrusom, narezati na kocke i staviti hladiti.
Vrhnje istući u prilično čvrsti šlag. Dodati senf i tući dok smjesa ne postane čvrsta, začiniti solju i paprom.
Za umak s mangom i curryjem oguliti ljutiku i sitno nasjeckati. Mango oguliti, odvojiti meso od koštice i narezati na kockice. Nasjeckati kikiriki. Sve pomiješati sa 150 g jogurta i majoneze, dodati curry, kajenski papar i sol.
Za umak za predjelo samljeti bademe. Ocijediti masline, sušene rajčice i kapare i grubo smiksati. Pomiješati s bademima, svježim sirom i preostalim jogurtom. Dodati sol, papar i malo šećera.
U posudi za fondue zagrijati suncokretovo ulje. Uz to poslužiti meso, umake i ocijeđene kisele krastavce. Uz ovo jelo ide francuski kruh (baget).
Preporuka za vino uz jelo: DINGAČ WINEMAKERS OF CROATIA 2013 iliWINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino