Priprema:
Mesni fondue s tri umaka
Sastojci
-
- 2 češnja češnjaka
- 8 žlice maslinova ulja
- 1 žličica mljevena paprika
- papra po želji
- 1 kom narančina kora
- 1 žličica mažuran
- 8 - 9 žličice senfa
- 500 g svinjska kotleta
- 500 g pilećih prsa
- soli po želji
- 300 g šlaga
- 2 kom vlasca
- 60 g kikirikija
- 1 kom mango
- 250 g jogurta
- 1 - 2 žličice curryija
- kajenskoga papra po želji
- 50 g badema
- 75 g masline
- 75 g sušenih rajčica
- 1,5 - 2 l suncokretova ulja
- 200 g milerama
- 2 žličice kapara
- šećera po želji
- 2 staklenke kiseli krastavac
Priprema
Češnjak oguliti i nasjeckati. Pomiješati s maslinovim uljem, mljevenom paprikom, korom naranče, mažuranom i paprom. Pureća prsa oprati, osušiti ubrusom i narezati na kocke. Pomiješati s marinadom i poklopljeno staviti u hladnjak. Svinjske filete i filete pilećih prsa također oprati, osušiti ubrusom, narezati na kocke i staviti hladiti.
Vrhnje istući u prilično čvrsti šlag. Dodati senf i tući dok smjesa ne postane čvrsta, začiniti solju i paprom.
Za umak s mangom i curryjem oguliti ljutiku i sitno nasjeckati. Mango oguliti, odvojiti meso od koštice i narezati na kockice. Nasjeckati kikiriki. Sve pomiješati sa 150 g jogurta i majoneze, dodati curry, kajenski papar i sol.
Za umak za predjelo samljeti bademe. Ocijediti masline, sušene rajčice i kapare i grubo smiksati. Pomiješati s bademima, svježim sirom i preostalim jogurtom. Dodati sol, papar i malo šećera.
U posudi za fondue zagrijati suncokretovo ulje. Uz to poslužiti meso, umake i ocijeđene kisele krastavce. Uz ovo jelo ide francuski kruh (baget).
Preporuka za vino uz jelo: DINGAČ WINEMAKERS OF CROATIA 2013 iliWINEMAKERS OF CROATIA, Plavac vrhunsko crno vino