Mini pizze s povrćem

Mini pizze s povrćem image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

18 porcije
    • 1   pakovanje mini pizza
    • 2   - 3   grančice bosiljka
    • 70   g crème fraîche
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 0,5   gomolja komorača
    • 1   stručak mladi luk
    • 100   g šparoge
    • 0,5   kom tikvice
    • 1   kuglica mozzarella
    • 50   g parmezana
    • 2   - 3   maslinova ulja
    •   rukole nekoliko stabljika

Priprema

    Priprema:

    Tijesto za pizzu odmotati i narezati na 18 pravokutnika, staviti na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje. 9 pizza premazati s malo umaka od rajčice iz pakiranja (ostatak umaka upotrijebiti za nešto drugo). Listove bosiljka nasjeckati i pomiješati s crème fraîche, soli i paprom; premazati preostale pizze.

    Komorač oguliti, izvaditi drvenastu sredinu i narezati na tanke trakice. Mladi luk oprati i narezati na komade od 1 cm. Tikvicu oprati, prepoloviti i narezati na tanke ploške. Šparogu oprati, donju trećinu oguliti i rezati ukoso ploškice.

    Mozzarellu ocijediti, narezati na ploškice i podijeliti po pizzama s umakom od rajčice, nadjenuti tikvicama, komoračem i polovicom mladog luka. Preostale pizze nadjenuti šparogama i preostalim mladim lukom. Parmezan naribati, posipati po pizzama. Poprskati pizze uljem i posipati crnim paprom. Limove za pečenje peći jedan za drugim u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. U međuvremenu rukolu oprati i rastrgati; pizze sa šparogama posipati rukolom prije posluživanja.