Više za vas!
Mini pizze s povrćem

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Mini pizze Mini pizza
2 - 3 grančice grančica Bosiljka Bosiljak
70 g g Crème fraîche Crème fraîche
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
0,5 gomolja gomolj Komorača Komorač
1 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
100 g g Šparoge Šparoga
0,5 kom kom Tikvice Tikvica
1 kuglice kuglica Mozzarelle Mozzarella
50 g g Parmezana Parmezan
2 - 3 Maslinova ulja Maslinovo ulje
Rukole Rukola
(nekoliko stabljika)

Mini pizze s povrćem

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(5)

Priprema

Priprema:

Tijesto za pizzu odmotati i narezati na 18 pravokutnika, staviti na dva lima za pečenje obložena papirom za pečenje. 9 pizza premazati s malo umaka od rajčice iz pakiranja (ostatak umaka upotrijebiti za nešto drugo). Listove bosiljka nasjeckati i pomiješati s crème fraîche, soli i paprom; premazati preostale pizze.

Komorač oguliti, izvaditi drvenastu sredinu i narezati na tanke trakice. Mladi luk oprati i narezati na komade od 1 cm. Tikvicu oprati, prepoloviti i narezati na tanke ploške. Šparogu oprati, donju trećinu oguliti i rezati ukoso ploškice.

Mozzarellu ocijediti, narezati na ploškice i podijeliti po pizzama s umakom od rajčice, nadjenuti tikvicama, komoračem i polovicom mladog luka. Preostale pizze nadjenuti šparogama i preostalim mladim lukom. Parmezan naribati, posipati po pizzama. Poprskati pizze uljem i posipati crnim paprom. Limove za pečenje peći jedan za drugim u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220°C oko 15 minuta. U međuvremenu rukolu oprati i rastrgati; pizze sa šparogama posipati rukolom prije posluživanja.