Mini-pizze s povrćem - fingerfood na talijanski način!

Mini-pizze s povrćem - fingerfood na talijanski način! image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

18 komada
    • 2   - 3   grančice bosiljka
    • 1   pakovanje tijesto za pizzu
    • 70   g milerama
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 0,5   kom komorača
    • 1   svežanj mladi luk
    • 0,5   kom tikvice
    • 100   g zelene šparoge
    • 50   g parmezana
    • 1   kugla mozzarella
    • 2   - 3   žlice maslinova ulja
    •   rukole po želji
    •   rajčice po želji

Priprema

    Priprema:

    Tijesto za pizzu narezati na 18 komada i rasporediti na dva lima obložene papirom za pečenje. Devet mini-pizza premazati gotovim umakom od rajčice. Nasjeckati bosiljak, pomiješati ga sa svježim sirom, solju i paprom. Preostale pizze premazati smjesom.

    Komorač narezati na tanke trake. Mladi luk narezati na komade duljine 1 cm. Tikvicu narezati na tanke kriške. Oprati šparoge, odrezati tvrdu trećinu i ostatak narezati na sitnije komade. Mozzarellu narezati na kriške, složiti na mini-pizze premazane umakom od rajčice. Posuti tikvicama, komoračem i polovicom mladog luka.

    Ostale pizze posuti šparogama i preostalim mladim lukom. Naribati parmezan pa posuti po pizzama.

    Mini-pizze premazati uljem i popapriti.

    Svaki lim s pizzama peći zasebno u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta.

    Oprati rukolu pa je natrgati i posuti po ispečenim pizzama sa šparogama.