Više za vas!
Mini-pizze s povrćem - fingerfood na talijanski način!

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 - 3 grančice grančica Bosiljka Bosiljak
1 pakovanja pakovanje Tijesta za pizzu Tijesto za pizzu
70 g g Milerama Mileram
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
0,5 kom kom Komorača Komorač
1 svežnja svežanj Mladoga luka Mladi luk
0,5 kom kom Tikvice Tikvica
100 g g Zelene šparoge Zelene šparoge
50 g g Parmezana Parmezan
1 kugle kugla Mozzarelle Mozzarella
2 - 3 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Rukole Rukola
(po želji)
Rajčice Rajčica
(po želji)

Mini-pizze s povrćem - fingerfood na talijanski način!

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(8)

Priprema

Priprema:

Tijesto za pizzu narezati na 18 komada i rasporediti na dva lima obložene papirom za pečenje. Devet mini-pizza premazati gotovim umakom od rajčice. Nasjeckati bosiljak, pomiješati ga sa svježim sirom, solju i paprom. Preostale pizze premazati smjesom.

Komorač narezati na tanke trake. Mladi luk narezati na komade duljine 1 cm. Tikvicu narezati na tanke kriške. Oprati šparoge, odrezati tvrdu trećinu i ostatak narezati na sitnije komade. Mozzarellu narezati na kriške, složiti na mini-pizze premazane umakom od rajčice. Posuti tikvicama, komoračem i polovicom mladog luka.

Ostale pizze posuti šparogama i preostalim mladim lukom. Naribati parmezan pa posuti po pizzama.

Mini-pizze premazati uljem i popapriti.

Svaki lim s pizzama peći zasebno u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta.

Oprati rukolu pa je natrgati i posuti po ispečenim pizzama sa šparogama.