Više za vas!
Mini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 - 2 žlice žlica Maslaca Maslac
2 kom kom Luka Luk
3 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
Soli Sol
(po želji)
1 lonca lonac Bosiljka Bosiljak
Papra Papar
(po želji)
300 g g Kozja sira Kozji sir
750 g g Cherry rajčice Cherry rajčica

Mini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(0)

Priprema

Priprema:

Luk oguliti, nasjeckati i pirjati na vrućem maslacu dok ne postane staklast. Pokapati medom i pustiti da se blago karamelizira. Dodati sol i papar i ostaviti da se ohladi.

Otkinuti polovicu listića bosiljka i sitno nasjeckati. Pomiješati s lukom i svježim kozjim sirom. Kušati i po potrebi začiniti.

Mini rajčice oprati, odrezati gornju trećinu i rajčice pažljivo izdubiti malom žlicom. Puniti smjesom luka i staviti na pladanj. Ukrasiti preostalim listićima bosiljka.

Može se poslužiti uz grissine, slane krekere ili svježu ciabattu.

Savjet: Mini rajčice su odlične kao fingerfood, nešto veći primjerci zahtijevaju manje posla kod punjenja.