Mini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom

Mini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

8 porcije
    • 1   - 2   žlice maslaca
    • 2   kom luka
    • 3   žličice cvjetnoga meda
    •   soli po želji
    • 1   lonac bosiljak
    •   papra po želji
    • 300   g kozja sira
    • 750   g cherry rajčice

Priprema

    Priprema:

    Luk oguliti, nasjeckati i pirjati na vrućem maslacu dok ne postane staklast. Pokapati medom i pustiti da se blago karamelizira. Dodati sol i papar i ostaviti da se ohladi.

    Otkinuti polovicu listića bosiljka i sitno nasjeckati. Pomiješati s lukom i svježim kozjim sirom. Kušati i po potrebi začiniti.

    Mini rajčice oprati, odrezati gornju trećinu i rajčice pažljivo izdubiti malom žlicom. Puniti smjesom luka i staviti na pladanj. Ukrasiti preostalim listićima bosiljka.

    Može se poslužiti uz grissine, slane krekere ili svježu ciabattu.

    Savjet: Mini rajčice su odlične kao fingerfood, nešto veći primjerci zahtijevaju manje posla kod punjenja.

Oznake