Priprema:
Mini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom
Sastojci
8
porcije
-
- 1 - 2 žlice maslaca
- 2 kom luka
- 3 žličice cvjetnoga meda
- soli po želji
- 1 lonac bosiljak
- papra po želji
- 300 g kozja sira
- 750 g cherry rajčice
Priprema
Luk oguliti, nasjeckati i pirjati na vrućem maslacu dok ne postane staklast. Pokapati medom i pustiti da se blago karamelizira. Dodati sol i papar i ostaviti da se ohladi.
Otkinuti polovicu listića bosiljka i sitno nasjeckati. Pomiješati s lukom i svježim kozjim sirom. Kušati i po potrebi začiniti.
Mini rajčice oprati, odrezati gornju trećinu i rajčice pažljivo izdubiti malom žlicom. Puniti smjesom luka i staviti na pladanj. Ukrasiti preostalim listićima bosiljka.
Može se poslužiti uz grissine, slane krekere ili svježu ciabattu.
Savjet: Mini rajčice su odlične kao fingerfood, nešto veći primjerci zahtijevaju manje posla kod punjenja.