
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 - 2 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
3 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 lonca lonac | Bosiljka Bosiljak | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
300 g g | Kozja sira Kozji sir | ||
750 g g | Cherry rajčice Cherry rajčica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMini rajčice s karameliziranim lukom i svježim kozjim sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Luk oguliti, nasjeckati i pirjati na vrućem maslacu dok ne postane staklast. Pokapati medom i pustiti da se blago karamelizira. Dodati sol i papar i ostaviti da se ohladi.
Otkinuti polovicu listića bosiljka i sitno nasjeckati. Pomiješati s lukom i svježim kozjim sirom. Kušati i po potrebi začiniti.
Mini rajčice oprati, odrezati gornju trećinu i rajčice pažljivo izdubiti malom žlicom. Puniti smjesom luka i staviti na pladanj. Ukrasiti preostalim listićima bosiljka.
Može se poslužiti uz grissine, slane krekere ili svježu ciabattu.
Savjet: Mini rajčice su odlične kao fingerfood, nešto veći primjerci zahtijevaju manje posla kod punjenja.