Minute steak iz tavice s hrskavim wok povrćem

Minute steak iz tavice s hrskavim wok povrćem
Težina pripremeLagano
Priprema30 min

Priprema

  1. Minute steak-ove začinimo sa soli, paprom, crvenom slatkom paprikom, granulama češnjaka, sjeckanom kaduljom i premažemo uljem. Stavimo ih u zagrijanu grill tavu i kratko pečemo s obje strane da meso karamelizira. Izvadimo ga iz tave i pustimo da odmara do serviranja. Kupus narežemo na deblje trakice. Mrkvu ogulimo, prepolovimo i narežemo na listiće tzv. „chinese style“. Mladi luk narežemo na kolutiće. Čili također narežemo na kolutiće. Nasjeckamo đumbir i češnjak.

  2. U zagrijanu tavu ili wok dodamo ulje. Dodamo nasjeckani đumbir i češnjak, mrkvu i kupus. Lagano posolimo i popaprimo i kratko provrtimo. Dodamo nasjeckani čili i mladi luk te ponovno provrtimo. Kada povrće uvene, poškropimo soy sauce-om i sokom limete i maknemo s vatre. Serviramo u tanjur. Meso prije serviranja narežemo na trakice i dodamo na wok povrće.