Više za vas!
Mljeveno meso i kelj

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Kelja Kelj
1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
400 g g Govedine Govedina
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
Papra Papar
(po želji)
200 g g Riže Riža
500 ml ml Mesnog temeljaca Mesni temeljac
50 g g Masline Maslina
Soli Sol
(po želji)
100 g g Feta sira Feta sir

Mljeveno meso i kelj

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(0)

Priprema

Priprema:

Kelj oprati, očistiti i listove narezati na rezance širine 2 cm. Luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati.

Luk, češnjak i mljeveno meso na vrućem ulju popržiti, posoliti i popapriti, dodati kelj i pržiti 3-4 minute. Dodati vrući temeljac, kuhati 10-15 minuta.

Rižu kuhati 15-20 minuta u 400 ml vruće posoljene vode.

Masline ocijediti, razrezati na pola i dodati kelju pa sve pomiješati s rižom i posuti naribanim feta sirom.

Preporuka za vino uz jelo: CABERNET SAUVIGNON KVALITETNI WINEMAKERS OF CROATIA 2015 /Viajero Čile merlot 2017