
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Kelja Kelj | |
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
400 g g | Govedine Govedina | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
Papra
Papar (po želji) | ||
200 g g | Riže Riža | |
500 ml ml | Mesnog temeljaca Mesni temeljac | |
50 g g | Masline Maslina | |
Soli
Sol (po želji) | ||
100 g g | Feta sira Feta sir |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMljeveno meso i kelj
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kelj oprati, očistiti i listove narezati na rezance širine 2 cm. Luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati.
Luk, češnjak i mljeveno meso na vrućem ulju popržiti, posoliti i popapriti, dodati kelj i pržiti 3-4 minute. Dodati vrući temeljac, kuhati 10-15 minuta.
Rižu kuhati 15-20 minuta u 400 ml vruće posoljene vode.
Masline ocijediti, razrezati na pola i dodati kelju pa sve pomiješati s rižom i posuti naribanim feta sirom.
Preporuka za vino uz jelo: CABERNET SAUVIGNON KVALITETNI WINEMAKERS OF CROATIA 2015 /Viajero Čile merlot 2017