Priprema
Rižu skuhamo pa dok je još topla posolimo i popaprimo te oblikujemo u oblik diska i stavimo u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena izvadimo rižu iz frižidera i pržimo u vrelom ulju dok ne poprimi zlatnu boju. Stavimo poprženu rižu na papirnati ubrus kako bi se višak masnoće upio. Skuhamo krumpir pa od njega napravimo kremasti pire. Pripremimo temeljac od goveđe kocke koji reduciramo za tri četvrtine, u njega dodamo polovicu kiselog zelja i začinimo po želji. Temeljac sa zeljem blendamo dok ne dobijemo ujednačenu smjesu. Drugu polovicu zelja lagano pirjamo u manjoj tavi. Juneće meso oblikujemo u pljeskavicu, začinimo i ispržimo na masnoći. Na sredinu dubokog tanjura stavimo najprije pire krumpir, zatim pečenu pljeskavicu, a onda „kreker“ od riže. Na kraju dodamo pirjano kiselo zelje i sve podlijemo umakom. Po želji ukrasimo mikro salatom. Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Graševina, kvalitetno bijelo vino 2017