Priprema
Priprema:
2 žličice praha kave pomiješati s 1 žlicom vruće vode, ostaviti da se ohladi. Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Dodati kavu. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, dodati mlijeko i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 175°C do zlatnosmeđe boje.
U međuvremenu preostalu kavu ponovo pomiješati s 1 žlicom vruće vode i ostaviti da se malo ohladi. Prosijati šećer u prahu. Pomiješati s preostalim maslacem, svježim sirom i kavom te staviti hladiti.
Cupcakes izvaditi iz pećnice i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade. Zatim čajnom žličicom ili dubilicom za voće i povrće djelomično izdubiti sredinu i napuniti voćnim namazom od marelice.
Mokka-kremu istući da bude kremasta i staviti u vrećicu za ukrašavanje torti sa zvjezdastim nastavkom. Nanijeti na cupcakes. Čokoladu s okusom kave nasjeckati ili nožićem za guljenje rezati čokoladu da se dobiju savijene trakice i njima ukrasiti cupcakes.
Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno također peći i u limu s udubinama za pečenje muffina.