
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
170 g g | Maslaca Maslac | ||
4 žličice žličica | Kave Kava | ||
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
150 g g | Šećera Šećer | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
200 g g | Brašna Brašno | ||
50 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
150 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
100 g g | Milerama Mileram | ||
30 g g | Čokolade Čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMokka cupcakes
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
2 žličice praha kave pomiješati s 1 žlicom vruće vode, ostaviti da se ohladi. Kremasto izmiješati 125 g maslaca, šećer i sol. Jaja dodavati pojedinačno i dobro umutiti. Dodati kavu. Pomiješati brašno i prašak za pecivo, dodati mlijeko i kratko umiješati u tijesto. Tijesto raspodijeliti u 10 papirnatih kalupa za pečenje i staviti na lim. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 175°C do zlatnosmeđe boje.
U međuvremenu preostalu kavu ponovo pomiješati s 1 žlicom vruće vode i ostaviti da se malo ohladi. Prosijati šećer u prahu. Pomiješati s preostalim maslacem, svježim sirom i kavom te staviti hladiti.
Cupcakes izvaditi iz pećnice i staviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade. Zatim čajnom žličicom ili dubilicom za voće i povrće djelomično izdubiti sredinu i napuniti voćnim namazom od marelice.
Mokka-kremu istući da bude kremasta i staviti u vrećicu za ukrašavanje torti sa zvjezdastim nastavkom. Nanijeti na cupcakes. Čokoladu s okusom kave nasjeckati ili nožićem za guljenje rezati čokoladu da se dobiju savijene trakice i njima ukrasiti cupcakes.
Savjet: Uvijek stavite 2 papirnata kalupa jedan u drugi, kako bi bili čvršći. Cupcakes možete alternativno također peći i u limu s udubinama za pečenje muffina.