
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Jaja Jaje | |
130 g g | Šlaga Šlag | |
2 lista list | Želatine Želatina | |
75 g g | Bijele čokolade Bijela čokolada | |
5 žlice žlica | Kave Kava | |
40 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
250 glavice glavica | Jagode Jagoda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMousse s kavom i jagodama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Odvojiti bjelanjak i žumanjak, bjelanjak istući u čvrst snijeg. 100 g vrhnja također istući i oboje staviti u hladnjak. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Čokoladu sitno nasjeckati i rastopiti na pari. Preostalo vrhnje zagrijati, u njemu rastopiti kavu u prahu. Želatinu istisnuti i rastopiti u vrhnju.
Žumanjak istući sa šećerom u prahu. Pomiješati čokoladu, kremu s kavom i polovicu čvrsto tučenog vrhnja. Dodati preostalo vrhnje i snijeg od bjelanjka i mousse uliti u kalupe u obliku srca. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.
Zrna kave grubo nasjeckati. Jagode oprati. Mousse posuti komadićima kave, poslužiti s jagodama.
Savjet: Tko nema kalupe u obliku srca, mousse može ohladiti u zdjeli i kod posluživanja uzimati žlicom hrpice moussa.