Više za vas!
Mousse s kavom i jagodama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Jaja Jaje
130 g g Šlaga Šlag
2 lista list Želatine Želatina
75 g g Bijele čokolade Bijela čokolada
5 žlice žlica Kave Kava
40 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
250 glavice glavica Jagode Jagoda

Mousse s kavom i jagodama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(17)

Priprema

Priprema:

Odvojiti bjelanjak i žumanjak, bjelanjak istući u čvrst snijeg. 100 g vrhnja također istući i oboje staviti u hladnjak. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Čokoladu sitno nasjeckati i rastopiti na pari. Preostalo vrhnje zagrijati, u njemu rastopiti kavu u prahu. Želatinu istisnuti i rastopiti u vrhnju.

Žumanjak istući sa šećerom u prahu. Pomiješati čokoladu, kremu s kavom i polovicu čvrsto tučenog vrhnja. Dodati preostalo vrhnje i snijeg od bjelanjka i mousse uliti u kalupe u obliku srca. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.

Zrna kave grubo nasjeckati. Jagode oprati. Mousse posuti komadićima kave, poslužiti s jagodama.

Savjet: Tko nema kalupe u obliku srca, mousse može ohladiti u zdjeli i kod posluživanja uzimati žlicom hrpice moussa.

Tagovi

Deserti