Mousse s kavom i jagodama

Mousse s kavom i jagodama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

2 porcije
    • 1   kom jaje
    • 130   g šlaga
    • 2   lista želatine
    • 75   g bijele čokolade
    • 5   žlice kave
    • 40   g šećera u prahu
    • 250   glavice jagode

Priprema

    Priprema:

    Odvojiti bjelanjak i žumanjak, bjelanjak istući u čvrst snijeg. 100 g vrhnja također istući i oboje staviti u hladnjak. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Čokoladu sitno nasjeckati i rastopiti na pari. Preostalo vrhnje zagrijati, u njemu rastopiti kavu u prahu. Želatinu istisnuti i rastopiti u vrhnju.

    Žumanjak istući sa šećerom u prahu. Pomiješati čokoladu, kremu s kavom i polovicu čvrsto tučenog vrhnja. Dodati preostalo vrhnje i snijeg od bjelanjka i mousse uliti u kalupe u obliku srca. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.

    Zrna kave grubo nasjeckati. Jagode oprati. Mousse posuti komadićima kave, poslužiti s jagodama.

    Savjet: Tko nema kalupe u obliku srca, mousse može ohladiti u zdjeli i kod posluživanja uzimati žlicom hrpice moussa.

Oznake