
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 ml ml | Rizlinga Rizling | |
2 žlice žlica | Šećera Šećer | |
4 lista list | Želatine Želatina | |
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
300 g g | Šlaga Šlag | |
100 g g | Crème fraîche Crème fraîche | |
500 g g | Kruške Kruška | |
50 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMousse s kruškama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Kruške oguliti, presjeći na pola, izvaditi jezgru i sitno nasjeckati. Zakuhati s bijelim vinom, šećerom i vanilin šećerom te kuhati na vrlo laganoj vatri oko 5 minuta, ostaviti kratko da se ohladi.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Kruške u tekućini usitniti štapnim mikserom i pažljivo umiješati Crème fraîche. Želatinu iscijediti i otopiti u toj masi. Kremu ostaviti hladiti, sve dok ne počne želirati. Čvrsto istući 200 g vrhnja i pažljivo dodati, ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata.
Nasjeckati gorku čokoladu. Preostalo vrhnje zakuhati, u njemu rastopiti čokoladu i pustiti kratko da se ohladi. Pomoću modela za umake kapati na tanjur ili nanijeti špricom. Mousse uzimati žlicom i stavljati na umak.