Više za vas!
Mousse s kruškama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 ml ml Rizlinga Rizling
2 žlice žlica Šećera Šećer
4 lista list Želatine Želatina
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
300 g g Šlaga Šlag
100 g g Crème fraîche Crème fraîche
500 g g Kruške Kruška
50 g g Gorke čokolade Gorka čokolada

Mousse s kruškama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(0)

Priprema

Priprema:

Kruške oguliti, presjeći na pola, izvaditi jezgru i sitno nasjeckati. Zakuhati s bijelim vinom, šećerom i vanilin šećerom te kuhati na vrlo laganoj vatri oko 5 minuta, ostaviti kratko da se ohladi.

Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Kruške u tekućini usitniti štapnim mikserom i pažljivo umiješati Crème fraîche. Želatinu iscijediti i otopiti u toj masi. Kremu ostaviti hladiti, sve dok ne počne želirati. Čvrsto istući 200 g vrhnja i pažljivo dodati, ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata.

Nasjeckati gorku čokoladu. Preostalo vrhnje zakuhati, u njemu rastopiti čokoladu i pustiti kratko da se ohladi. Pomoću modela za umake kapati na tanjur ili nanijeti špricom. Mousse uzimati žlicom i stavljati na umak.

Tagovi

Deserti