Mousse s kruškama

Mousse s kruškama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

6 porcije
    • 100   ml rizlinga
    • 2   žlice šećera
    • 4   lista želatine
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 300   g šlaga
    • 100   g crème fraîche
    • 500   g kruške
    • 50   g gorke čokolade

Priprema

    Priprema:

    Kruške oguliti, presjeći na pola, izvaditi jezgru i sitno nasjeckati. Zakuhati s bijelim vinom, šećerom i vanilin šećerom te kuhati na vrlo laganoj vatri oko 5 minuta, ostaviti kratko da se ohladi.

    Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Kruške u tekućini usitniti štapnim mikserom i pažljivo umiješati Crème fraîche. Želatinu iscijediti i otopiti u toj masi. Kremu ostaviti hladiti, sve dok ne počne želirati. Čvrsto istući 200 g vrhnja i pažljivo dodati, ostaviti u hladnjak najmanje 3 sata.

    Nasjeckati gorku čokoladu. Preostalo vrhnje zakuhati, u njemu rastopiti čokoladu i pustiti kratko da se ohladi. Pomoću modela za umake kapati na tanjur ili nanijeti špricom. Mousse uzimati žlicom i stavljati na umak.

Oznake