Musaka od krumpira i mljevene junetine s tikvicama i patlidžanima

Musaka od krumpira i mljevene junetine s tikvicama i patlidžanima
Težina pripremeSrednje
Priprema30 min
Kuhanje60 min

Priprema

  1. Stavimo kuhati vodu. Krumpire ogulimo i narežemo ih na ploške te stavimo u kipuću vodu. Lagano posolimo i blanširamo te ih procijedimo.

  2. 100 g maslaca otopimo u lončiću, dodamo žlicu brašna i pustimo da se spoji tj. zapjeni. Uz stalno miješanje dodamo mlijeko. Kada zakuha, začinimo sa soli, paprom i muškatnim oraščićem. Ugasimo i pustimo Bechamel da stoji na sobnoj temperaturi.

  3. Patlidžan narežemo po dužini na malo deblje ploške, koje lagano posolimo, da izađe gorčina. Tikvice također po dužini narežemo na ploške, ali ih ne solimo.

  4. Na maslinovom ulju u tavi zapečemo ploške patlidžana i tikvice.

  5. Ljubičasti luk narežemo na kockice, češnjak sitno nasjeckamo. Sve zajedno presotiramo na maslinovom ulju i dodamo meso. Lagano posolimo i popaprimo te dodamo prstohvat sušenog bosiljka. Desetak minuta propirjamo. Peršin list nasjeckamo i dodamo mesu.

  6. U vatrostalnu posudu stavimo prodinstano meso, prelijemo s par žlica Bechamel-a i prekrijemo krumpirima. Krumpire pokrijemo tikvicama, na koje dodamo meso i ponovno prelijemo s par žlica Bechamel-a. Pokrijemo krumpirima, koje prekrijemo patlidžanima te ponovno prelijemo Bechamel-om. Feta sir nadrobimo po Bechamelu i dodamo nekoliko prepolovljenih cherry rajčica. Stavimo u pećnicu na 200°C. Pečemo da musaka poprimi lijepu boju.