Priprema:
Nabujak od piletine i patlidžana
Sastojci
-
- 500 g patlidžana
- 2 kom luka
- 2 - 3 češnja češnjaka
- 600 g rajčice
- 400 g baguetta
- soli po želji
- 400 g pileta
- 7 - 10 grančice timijan
- papra po želji
- 75 ml crnoga vina
- 200 ml pilećih juha
Priprema
Patlidžan i rajčice oprati i narezati na ploške debljine 0,5 cm. Luk oguliti i narezati na tanke kolute. Češnjak oguliti i protisnuti. Oko 100 g bageta narezati na kriške.
Pileći odrezak oprati, lagano posušiti ubrusom i prepoloviti, ovisno o veličini. Natrljati solju, paprom i češnjakom. U namašćeni kalup za nabujam naizmjenično u slojevima slagati red rajčice, patlidžana, kriške bageta i kolute luka, svaki red začiniti solju, paprom i nakidanim listićima timijana. Pomiješati crveno vino i kokošji temeljac i 200 ml preliti preko mesa i povrća.
Nabujak peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, nakon 15 minuta preko patlidžana preliti preostalu mješavinu juhe i vina. Uz to poslužiti preostali baget.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot kvalitetno bijelo vino