Nabujak od piletine i patlidžana

Nabujak od piletine i patlidžana image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g patlidžana
    • 2   kom luka
    • 2   - 3   češnja češnjaka
    • 600   g rajčice
    • 400   g baguetta
    •   soli po želji
    • 400   g pileta
    • 7   - 10   grančice timijan
    •   papra po želji
    • 75   ml crnoga vina
    • 200   ml pilećih juha

Priprema

    Priprema:

    Patlidžan i rajčice oprati i narezati na ploške debljine 0,5 cm. Luk oguliti i narezati na tanke kolute. Češnjak oguliti i protisnuti. Oko 100 g bageta narezati na kriške.

    Pileći odrezak oprati, lagano posušiti ubrusom i prepoloviti, ovisno o veličini. Natrljati solju, paprom i češnjakom. U namašćeni kalup za nabujam naizmjenično u slojevima slagati red rajčice, patlidžana, kriške bageta i kolute luka, svaki red začiniti solju, paprom i nakidanim listićima timijana. Pomiješati crveno vino i kokošji temeljac i 200 ml preliti preko mesa i povrća.

    Nabujak peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, nakon 15 minuta preko patlidžana preliti preostalu mješavinu juhe i vina. Uz to poslužiti preostali baget.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot kvalitetno bijelo vino