Više za vas!
Nabujak od piletine i patlidžana

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Patlidžana Patlidžan
2 kom kom Luka Luk
2 - 3 češnja češanj Češnjaka Češnjak
600 g g Rajčice Rajčica
400 g g Baguetta Baguette
Soli Sol
(po želji)
400 g g Pileta Pile
7 - 10 grančice grančica Timijan Timijan
Papra Papar
(po želji)
75 ml ml Crnoga vina Crno vino
200 ml ml Pilećih juha Pileća juha

Nabujak od piletine i patlidžana

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(1)

Priprema

Priprema:

Patlidžan i rajčice oprati i narezati na ploške debljine 0,5 cm. Luk oguliti i narezati na tanke kolute. Češnjak oguliti i protisnuti. Oko 100 g bageta narezati na kriške.

Pileći odrezak oprati, lagano posušiti ubrusom i prepoloviti, ovisno o veličini. Natrljati solju, paprom i češnjakom. U namašćeni kalup za nabujam naizmjenično u slojevima slagati red rajčice, patlidžana, kriške bageta i kolute luka, svaki red začiniti solju, paprom i nakidanim listićima timijana. Pomiješati crveno vino i kokošji temeljac i 200 ml preliti preko mesa i povrća.

Nabujak peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, nakon 15 minuta preko patlidžana preliti preostalu mješavinu juhe i vina. Uz to poslužiti preostali baget.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Merlot kvalitetno bijelo vino