
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
Soli
Sol (po želji) | |||
2 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
1 kg kg | Jabuke Jabuka | ||
4 kom kom | Luka Luk | ||
200 ml ml | Soka od jabuke Sok od jabuke | ||
40 g g | Maslaca Maslac | ||
300 g g | Slanina Slanina | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
100 ml ml | Mlijeka Mlijeko |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNebo i zemlja
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, narezati na kockice, oprati i kuhati u slanoj vodi oko 25 minuta dok ne postane mekan.
Jabuke u međuvremenu oguliti, izvaditi koštice, narezati na kockice; zajedno s vanilin šećerom i sokom od jabuke ostaviti poklopljeno da se kuha 10-15 minuta tako da postane jako mekano. Eventualno dodati još soka.
Luk oguliti i narezati na tanke kolutove. Sa slanine odrezati kožu, slaninu narezati na sitne kockice. Rastopiti u naprijanjajućoj tavi. Dodati kolutove luka i lagano pirjati dok ne postane mekano.
Krumpir ocijediti, ostaviti da ispari. S maslacem i mlijekom izgnječiti u pire, dodati sol i papar. Poslužiti s pireom od jabuke i mješavinom luka i slanine. K tome ide pečena krvavica.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino