Nebo i zemlja

Nebo i zemlja image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    •   soli po želji
    • 2   pakovanja vanilin šećera
    • 1   kg jabuka
    • 4   kom luka
    • 200   ml soka od jabuke
    • 40   g maslaca
    • 300   g slanine
    •   papra po želji
    • 100   ml mlijeka

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oguliti, narezati na kockice, oprati i kuhati u slanoj vodi oko 25 minuta dok ne postane mekan.

    Jabuke u međuvremenu oguliti, izvaditi koštice, narezati na kockice; zajedno s vanilin šećerom i sokom od jabuke ostaviti poklopljeno da se kuha 10-15 minuta tako da postane jako mekano. Eventualno dodati još soka.

    Luk oguliti i narezati na tanke kolutove. Sa slanine odrezati kožu, slaninu narezati na sitne kockice. Rastopiti u naprijanjajućoj tavi. Dodati kolutove luka i lagano pirjati dok ne postane mekano.

    Krumpir ocijediti, ostaviti da ispari. S maslacem i mlijekom izgnječiti u pire, dodati sol i papar. Poslužiti s pireom od jabuke i mješavinom luka i slanine. K tome ide pečena krvavica.

    Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino