Više za vas!
Nebo i zemlja

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Soli Sol
(po želji)
2 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
1 kg kg Jabuke Jabuka
4 kom kom Luka Luk
200 ml ml Soka od jabuke Sok od jabuke
40 g g Maslaca Maslac
300 g g Slanina Slanina
Papra Papar
(po želji)
100 ml ml Mlijeka Mlijeko

Nebo i zemlja

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(0)

Priprema

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na kockice, oprati i kuhati u slanoj vodi oko 25 minuta dok ne postane mekan.

Jabuke u međuvremenu oguliti, izvaditi koštice, narezati na kockice; zajedno s vanilin šećerom i sokom od jabuke ostaviti poklopljeno da se kuha 10-15 minuta tako da postane jako mekano. Eventualno dodati još soka.

Luk oguliti i narezati na tanke kolutove. Sa slanine odrezati kožu, slaninu narezati na sitne kockice. Rastopiti u naprijanjajućoj tavi. Dodati kolutove luka i lagano pirjati dok ne postane mekano.

Krumpir ocijediti, ostaviti da ispari. S maslacem i mlijekom izgnječiti u pire, dodati sol i papar. Poslužiti s pireom od jabuke i mješavinom luka i slanine. K tome ide pečena krvavica.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA, Teran, kvalitetno crno vino