Više za vas!
Nigiri sushi s dimljenim lososom i kozicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 žlice žlica Rižina octa Rižin ocat
250 g g Riže Riža
Soli Sol
(po želji)
1 žlice žlica Šećera Šećer
100 g g Kozica Kozice
100 g g Dimljenih lososa Dimljeni losos
Wasabija Wasabi
(po želji)
Soja umaka Soja umak
(za posluživanje)
Đumbira Đumbir
(za posluživanje)
0,25 lista list Algi Nori Alga Nori

Nigiri sushi s dimljenim lososom i kozicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(0)

Priprema

Priprema:

Rižu za sushi ispirati kroz cjedilo sve dok voda ne postane bistra. Ostaviti da bubri sat vremena. Potom zakuhati s približno 500 ml vode, ostaviti poklopljeno da se kuha 5 minuta. Smanjiti temperaturu, na slaboj temperaturi ostaviti da bubri još 15 minuta, eventualno dodati malo vruće vode kako se riža ne bi zalijepila. Lonac prekriti kuhinjskom krpom, rižu ostaviti da odstoji oko 15 minuta.

Pomiješati ocat, šećer i poravnatu žlicu soli. Rižu staviti u ravnu, veliku zdjelu, preliti mješavinom octa i polako promiješati plosnatom žlicom za okretanje; pritom rižu lepezom ili sušilom za kosu (na najnižem stupnju) brzo ohladiti.

Losos narezati na pravokutnike. Kozice oprati i tapkanjem obrisati. Nori narezati na male trake.

Rižu ovalno oblikovati, ruke u međuvremenu namočiti s malo vode s octom kako se riža ne bi lijepila. Po sredini dodati malo wasabija i nadjenuti lososom i/ili kozicama, ukrasiti trakama norija. Sushi poslužiti s umakom od soje, wasabijem i đumbirom.

Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso doc frizzante 2017