
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 žlice žlica | Rižina octa Rižin ocat | ||
250 g g | Riže Riža | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 žlice žlica | Šećera Šećer | ||
100 g g | Kozica Kozice | ||
100 g g | Dimljenih lososa Dimljeni losos | ||
Wasabija
Wasabi (po želji) | |||
Soja umaka
Soja umak (za posluživanje) | |||
Đumbira
Đumbir (za posluživanje) | |||
0,25 lista list | Algi Nori Alga Nori |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNigiri sushi s dimljenim lososom i kozicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Rižu za sushi ispirati kroz cjedilo sve dok voda ne postane bistra. Ostaviti da bubri sat vremena. Potom zakuhati s približno 500 ml vode, ostaviti poklopljeno da se kuha 5 minuta. Smanjiti temperaturu, na slaboj temperaturi ostaviti da bubri još 15 minuta, eventualno dodati malo vruće vode kako se riža ne bi zalijepila. Lonac prekriti kuhinjskom krpom, rižu ostaviti da odstoji oko 15 minuta.
Pomiješati ocat, šećer i poravnatu žlicu soli. Rižu staviti u ravnu, veliku zdjelu, preliti mješavinom octa i polako promiješati plosnatom žlicom za okretanje; pritom rižu lepezom ili sušilom za kosu (na najnižem stupnju) brzo ohladiti.
Losos narezati na pravokutnike. Kozice oprati i tapkanjem obrisati. Nori narezati na male trake.
Rižu ovalno oblikovati, ruke u međuvremenu namočiti s malo vode s octom kako se riža ne bi lijepila. Po sredini dodati malo wasabija i nadjenuti lososom i/ili kozicama, ukrasiti trakama norija. Sushi poslužiti s umakom od soje, wasabijem i đumbirom.
Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso doc frizzante 2017