
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Jaja Jaje | |
200 g g | Brašna Brašno | |
Soli
Sol (po želji) | ||
1 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
80 g g | Špinata Špinat | |
30 g g | Žemlje
Žemlja (od prethodnog dana) | |
80 g g | Kobasice za pečenje Kobasica za pečenje | |
100 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
0,25 žličice žličica | Mažurana Mažuran | |
Papra
Papar (po želji) | ||
0,25 staklenke staklenka | Vlasca Vlasac | |
1,5 L L | Mesnog temeljaca Mesni temeljac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNjemački jastučići od tijesta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Brašno, 2 jaja, 1/2 žličice soli i ulje umiješati u glatko tijesto. Ostaviti pokriveno da odstoji oko 20-30 minuta.
Za nadjev namočiti žemlju u toploj vodi. Špinat dobro istisnuti i nasjeckati. Mljeveni dio kobasice istisnuti iz kože. Sve pomiješati s dobro istisnutom žemljom, mljevenim mesom, 1 jajetom, mažuranom, soli i paprom.
Preostalo jaje razdvojiti (žumanjak upotrijebiti za nešto drugo), bjelanjak lagano umutiti.
Tijesto prepoloviti i svaku polovicu razvaljati na malo brašna vrlo tanko u dugi pravokutnik (oko 18 x 40 cm). 1 pravokutnik tijesta premazati bjelanjkom. Pomoću 2 žličice staviti na tijesto 24 hrpice nadjeva, među hrpicama ostaviti malo mjesta. Drugu polovicu tijesta također premazati bjelanjkom, staviti na prvo tijesto tako da je strana s bjelanjkom okrenuta prema dolje. Tijesto oko nadjeva dobro pritisnuti i pomoću kotačića za tijesto razrezati u džepiće.
Temeljac zakuhati u širokom loncu, džepiće od tijesta kuhati poklopljeno oko 10-12 minuta; voda ne smije jako kipjeti. Vlasac narezati na rolice. Poslužiti jastučiće od tijesta s temeljcem, posipati vlascem.
Savjet: Tko ima aparat za tijesto, može pomoću njega razvaljati tijesto u tanke trake.