
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
200 g g | Brašna Brašno | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
80 g g | Špinata Špinat | ||
30 g g | Žemlje
Žemlja (od prethodnog dana) | ||
80 g g | Kobasice za pečenje Kobasica za pečenje | ||
100 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | ||
0,25 žličice žličica | Mažurana Mažuran | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
0,25 staklenke staklenka | Vlasca Vlasac | ||
1,5 L L | Mesnog temeljaca Mesni temeljac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNjemački jastučići od tijesta
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Brašno, 2 jaja, 1/2 žličice soli i ulje umiješati u glatko tijesto. Ostaviti pokriveno da odstoji oko 20-30 minuta.
Za nadjev namočiti žemlju u toploj vodi. Špinat dobro istisnuti i nasjeckati. Mljeveni dio kobasice istisnuti iz kože. Sve pomiješati s dobro istisnutom žemljom, mljevenim mesom, 1 jajetom, mažuranom, soli i paprom.
Preostalo jaje razdvojiti (žumanjak upotrijebiti za nešto drugo), bjelanjak lagano umutiti.
Tijesto prepoloviti i svaku polovicu razvaljati na malo brašna vrlo tanko u dugi pravokutnik (oko 18 x 40 cm). 1 pravokutnik tijesta premazati bjelanjkom. Pomoću 2 žličice staviti na tijesto 24 hrpice nadjeva, među hrpicama ostaviti malo mjesta. Drugu polovicu tijesta također premazati bjelanjkom, staviti na prvo tijesto tako da je strana s bjelanjkom okrenuta prema dolje. Tijesto oko nadjeva dobro pritisnuti i pomoću kotačića za tijesto razrezati u džepiće.
Temeljac zakuhati u širokom loncu, džepiće od tijesta kuhati poklopljeno oko 10-12 minuta; voda ne smije jako kipjeti. Vlasac narezati na rolice. Poslužiti jastučiće od tijesta s temeljcem, posipati vlascem.
Savjet: Tko ima aparat za tijesto, može pomoću njega razvaljati tijesto u tanke trake.