Više za vas!
Njemački jastučići od tijesta

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Jaja Jaje
200 g g Brašna Brašno
Soli Sol
(po želji)
1 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
80 g g Špinata Špinat
30 g g Žemlje Žemlja
(od prethodnog dana)
80 g g Kobasice za pečenje Kobasica za pečenje
100 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
0,25 žličice žličica Mažurana Mažuran
Papra Papar
(po želji)
0,25 staklenke staklenka Vlasca Vlasac
1,5 L L Mesnog temeljaca Mesni temeljac

Njemački jastučići od tijesta

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(9)

Priprema

Priprema:

Brašno, 2 jaja, 1/2 žličice soli i ulje umiješati u glatko tijesto. Ostaviti pokriveno da odstoji oko 20-30 minuta.

Za nadjev namočiti žemlju u toploj vodi. Špinat dobro istisnuti i nasjeckati. Mljeveni dio kobasice istisnuti iz kože. Sve pomiješati s dobro istisnutom žemljom, mljevenim mesom, 1 jajetom, mažuranom, soli i paprom.

Preostalo jaje razdvojiti (žumanjak upotrijebiti za nešto drugo), bjelanjak lagano umutiti.

Tijesto prepoloviti i svaku polovicu razvaljati na malo brašna vrlo tanko u dugi pravokutnik (oko 18 x 40 cm). 1 pravokutnik tijesta premazati bjelanjkom. Pomoću 2 žličice staviti na tijesto 24 hrpice nadjeva, među hrpicama ostaviti malo mjesta. Drugu polovicu tijesta također premazati bjelanjkom, staviti na prvo tijesto tako da je strana s bjelanjkom okrenuta prema dolje. Tijesto oko nadjeva dobro pritisnuti i pomoću kotačića za tijesto razrezati u džepiće.

Temeljac zakuhati u širokom loncu, džepiće od tijesta kuhati poklopljeno oko 10-12 minuta; voda ne smije jako kipjeti. Vlasac narezati na rolice. Poslužiti jastučiće od tijesta s temeljcem, posipati vlascem.

Savjet: Tko ima aparat za tijesto, može pomoću njega razvaljati tijesto u tanke trake.