
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 žličice žličica | Kave Kava | |
50 g g | Oraha Orah | |
100 g g | Maslaca Maslac | |
125 g g | Šećera Šećer | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | |
125 g g | Brašna Brašno | |
0,25 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (za kalup) | ||
100 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
30 g g | Gorke čokolade Gorka čokolada |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNogometni kolačići na štapiću s espressom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Od espressa u prahu napraviti oko 75 ml jakog espressa i ostaviti da se ohladi. Orahe sitno samljeti.
Pjenasto umiješati maslac, šećer i sol. Dodati jedno po jedno jaje. Pomiješati brašno, orahe i prašak za pecivo i naizmjenično s 3-4 žlice espressa dodati u pjenasti maslac.
Udubljenja za kolačiće nauljiti, napuniti tijestom i štapiće utaknuti ravno u tijesto. Peći 17-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175°C, sve dok rubovi lagano ne postanu smeđi, a na drvenom štapiću ne ostane više tijesta kada se štapić ubode u sredinu tijesta. Izvaditi, ostaviti da se u potpunosti ohladi u kalupu, potom kolačiće oprezno izvaditi iz kalupa.
Prosijati šećer u prahu, podijeliti na pola, polovicu s espressom pomiješati u gusti preljev. Preostali šećer u prahu s malo vode izraditi u gusti preljev, po želji obojiti. Svaki preljev staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti i odrezati na jednom vrhu. Kolačiće ukrasiti šećernim preljevom i ostaviti da se osuše.
Čokoladu nasjeckati, otopiti nad vrućom parom, također staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti, odrezati mali vrh. Iscrtati obrise motiva i ostaviti da se osuši.