Više za vas!
Nogometni kolačići na štapiću s espressom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 žličice žličica Kave Kava
50 g g Oraha Orah
100 g g Maslaca Maslac
125 g g Šećera Šećer
Soli Sol
(prstohvat)
2 kom kom Jaja Jaje
125 g g Brašna Brašno
0,25 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
(za kalup)
100 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
30 g g Gorke čokolade Gorka čokolada

Nogometni kolačići na štapiću s espressom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(1)

Priprema

Priprema:

Od espressa u prahu napraviti oko 75 ml jakog espressa i ostaviti da se ohladi. Orahe sitno samljeti.

Pjenasto umiješati maslac, šećer i sol. Dodati jedno po jedno jaje. Pomiješati brašno, orahe i prašak za pecivo i naizmjenično s 3-4 žlice espressa dodati u pjenasti maslac.

Udubljenja za kolačiće nauljiti, napuniti tijestom i štapiće utaknuti ravno u tijesto. Peći 17-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175°C, sve dok rubovi lagano ne postanu smeđi, a na drvenom štapiću ne ostane više tijesta kada se štapić ubode u sredinu tijesta. Izvaditi, ostaviti da se u potpunosti ohladi u kalupu, potom kolačiće oprezno izvaditi iz kalupa.

Prosijati šećer u prahu, podijeliti na pola, polovicu s espressom pomiješati u gusti preljev. Preostali šećer u prahu s malo vode izraditi u gusti preljev, po želji obojiti. Svaki preljev staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti i odrezati na jednom vrhu. Kolačiće ukrasiti šećernim preljevom i ostaviti da se osuše.

Čokoladu nasjeckati, otopiti nad vrućom parom, također staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti, odrezati mali vrh. Iscrtati obrise motiva i ostaviti da se osuši.

Tagovi

Deserti