Nogometni kolačići na štapiću s espressom

Nogometni kolačići na štapiću s espressom image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:15 h

Sastojci

8 porcije
    • 3   žličice kave
    • 50   g oraha
    • 100   g maslaca
    • 125   g šećera
    •   soli prstohvat
    • 2   kom jaja
    • 125   g brašna
    • 0,25   žličice praška za pecivo
    •   suncokretova ulja za kalup
    • 100   g šećera u prahu
    • 30   g gorke čokolade

Priprema

    Priprema:

    Od espressa u prahu napraviti oko 75 ml jakog espressa i ostaviti da se ohladi. Orahe sitno samljeti.

    Pjenasto umiješati maslac, šećer i sol. Dodati jedno po jedno jaje. Pomiješati brašno, orahe i prašak za pecivo i naizmjenično s 3-4 žlice espressa dodati u pjenasti maslac.

    Udubljenja za kolačiće nauljiti, napuniti tijestom i štapiće utaknuti ravno u tijesto. Peći 17-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175°C, sve dok rubovi lagano ne postanu smeđi, a na drvenom štapiću ne ostane više tijesta kada se štapić ubode u sredinu tijesta. Izvaditi, ostaviti da se u potpunosti ohladi u kalupu, potom kolačiće oprezno izvaditi iz kalupa.

    Prosijati šećer u prahu, podijeliti na pola, polovicu s espressom pomiješati u gusti preljev. Preostali šećer u prahu s malo vode izraditi u gusti preljev, po želji obojiti. Svaki preljev staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti i odrezati na jednom vrhu. Kolačiće ukrasiti šećernim preljevom i ostaviti da se osuše.

    Čokoladu nasjeckati, otopiti nad vrućom parom, također staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvoriti, odrezati mali vrh. Iscrtati obrise motiva i ostaviti da se osuši.

Oznake