
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
700 g g | Krumpira Krumpir | |
500 g g | Batata Batat | |
40 g g | Maslaca Maslac | |
100 g g | Badema Badem | |
80 g g | Maslaca Maslac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
40 g g | Krušnih mrvica Krušne mrvice | |
4 kom kom | Nojeva mesa Nojevo meso | |
1 žlice žlica | Chilli ulje Chilli ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNojev odrezak u kori od badema s pireom od batata
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Vrijeme pripreme: 40 min
Dodatno vrijeme pripreme:vrijeme potrebno za odmrzavanje
Krumpire i batate oguliti, oprati i izrezati na kockice. Krumpire kuhati u posoljenoj vodi 20 - 25 min dok ne omekšaju, a batate dodati zadnjih 10 - 15 minuta te sve zajedno kuhati. Za to vrijeme nasjeckati bademe. Pomiješati ih sa 60 g maslaca i smjesom za paniranje. Odreske popeći na jakoj vatri na preostalom maslacu, sa svake strane po 1 minutu. Staviti u posudu koja može u pećnicu i na njih raspodijeliti smjesu od badema. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 12 - 15 min. Zatim kratko upaliti ventilator te 1 - 2 minute jako zapeći dok kora od badema ne dobije svijetlo smeđu boju. Dok se ovo peče, krumpire procijediti i umiješati maslac. Posoliti i dodati Chilli-ulje te servirati s odrescima. Uz ovo jelo pašu mahune omotane slaninom.