Nordijska salata od haringa s ciklom

Nordijska salata od haringa s ciklom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

6 porcije
    • 300   g cikle
    • 350   g krumpira
    •   soli po želji
    • 100   g kiseli krastavac
    • 2   kom jabuke po 180 g svaka
    • 300   g haringe
    • 1   stručak kopar
    • 1   kom luk
    • 2   žličice senfa
    •   šećera po želji
    •   papra po želji
    • 4   žlice suncokretova ulja

Priprema

    Priprema:

    Krumpir i ciklu oprati. Krumpir kuhati 20-25 minuta u slanoj vodi. Ciklu kuhati zasebno oko 30-40 minuta ovisno o veličini. Odliti vodu iz krumpira i cikle, preliti hladnom vodom i ostaviti sve da se ohladi. Potom oguliti i narezati na kockice.

    Krastavac ocijediti i narezati na kockice. Haringe isprati, po potrebi namočiti u vodi, potom narezati na komade. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice.

    Vrhove kopra otrgati i nasjeckati. Luk sitno isjeckati, pomiješati s 5 žlica tekućine od krastavaca, senfom, paprom i koprom. Dodati suncokretovo ulje. Pomiješati sa sastojcima za salatu i ostaviti najmanje dva sata, a najbolje preko noći, da odstoji u hladnjaku. Prije posluživanja začiniti.

Oznake