Priprema:
Nordijska salata od haringa s ciklom
Sastojci
6
porcije
-
- 300 g cikle
- 350 g krumpira
- soli po želji
- 100 g kiseli krastavac
- 2 kom jabuke po 180 g svaka
- 300 g haringe
- 1 stručak kopar
- 1 kom luk
- 2 žličice senfa
- šećera po želji
- papra po želji
- 4 žlice suncokretova ulja
Priprema
Krumpir i ciklu oprati. Krumpir kuhati 20-25 minuta u slanoj vodi. Ciklu kuhati zasebno oko 30-40 minuta ovisno o veličini. Odliti vodu iz krumpira i cikle, preliti hladnom vodom i ostaviti sve da se ohladi. Potom oguliti i narezati na kockice.
Krastavac ocijediti i narezati na kockice. Haringe isprati, po potrebi namočiti u vodi, potom narezati na komade. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice.
Vrhove kopra otrgati i nasjeckati. Luk sitno isjeckati, pomiješati s 5 žlica tekućine od krastavaca, senfom, paprom i koprom. Dodati suncokretovo ulje. Pomiješati sa sastojcima za salatu i ostaviti najmanje dva sata, a najbolje preko noći, da odstoji u hladnjaku. Prije posluživanja začiniti.