
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
300 g g | Cikle Cikla | ||
350 g g | Krumpira Krumpir | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
100 g g | Kiseli krastavac Kiseli krastavac | ||
2 kom kom | Jabuke
Jabuka (po 180 g svaka) | ||
300 g g | Haringe Haringa | ||
1 stručka stručak | Kopra Kopar | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
2 žličice žličica | Senfa Senf | ||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
4 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNordijska salata od haringa s ciklom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir i ciklu oprati. Krumpir kuhati 20-25 minuta u slanoj vodi. Ciklu kuhati zasebno oko 30-40 minuta ovisno o veličini. Odliti vodu iz krumpira i cikle, preliti hladnom vodom i ostaviti sve da se ohladi. Potom oguliti i narezati na kockice.
Krastavac ocijediti i narezati na kockice. Haringe isprati, po potrebi namočiti u vodi, potom narezati na komade. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice.
Vrhove kopra otrgati i nasjeckati. Luk sitno isjeckati, pomiješati s 5 žlica tekućine od krastavaca, senfom, paprom i koprom. Dodati suncokretovo ulje. Pomiješati sa sastojcima za salatu i ostaviti najmanje dva sata, a najbolje preko noći, da odstoji u hladnjaku. Prije posluživanja začiniti.