Više za vas!
Nordijska salata od haringa s ciklom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

300 g g Cikle Cikla
350 g g Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po želji)
100 g g Kiseli krastavac Kiseli krastavac
2 kom kom Jabuke Jabuka
(po 180 g svaka)
300 g g Haringe Haringa
1 stručka stručak Kopra Kopar
1 kom kom Luka Luk
2 žličice žličica Senfa Senf
Šećera Šećer
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
4 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje

Nordijska salata od haringa s ciklom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(0)

Priprema

Priprema:

Krumpir i ciklu oprati. Krumpir kuhati 20-25 minuta u slanoj vodi. Ciklu kuhati zasebno oko 30-40 minuta ovisno o veličini. Odliti vodu iz krumpira i cikle, preliti hladnom vodom i ostaviti sve da se ohladi. Potom oguliti i narezati na kockice.

Krastavac ocijediti i narezati na kockice. Haringe isprati, po potrebi namočiti u vodi, potom narezati na komade. Jabuke oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice.

Vrhove kopra otrgati i nasjeckati. Luk sitno isjeckati, pomiješati s 5 žlica tekućine od krastavaca, senfom, paprom i koprom. Dodati suncokretovo ulje. Pomiješati sa sastojcima za salatu i ostaviti najmanje dva sata, a najbolje preko noći, da odstoji u hladnjaku. Prije posluživanja začiniti.