
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kg kg | Odojka Odojak | ||
250 g g | Leće Leća | ||
350 ml ml | Pasirane rajčice Pasirana rajčica | ||
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | ||
3 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOdojak s lećom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:Meso odojka večer prije dobro posolite. Pećnicu zagrijte na maksimum, a meso odojka stavite u dublji pleh za pečenje u koji ste ulili prst hladne vode. Odojak pecite 20 minuta da se zapeče. Nakon toga zarežite kožu na nekoliko mjesta oštrim nožem i vratite u pećnicu. Podesite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite meso otprilike sat vremena po kili mesa kojeg pripremate. Svakih pola sata provjerite meso i po potrebi podlijte s dodatnom količinom vode. U drugoj posudi skuhajte leću. Na malo ulja prepržite sjeckani ljubičasti luk. Pred kraj prženja dodajte sitno sjeckan češnjak i prelijte sve pasiranom rajčicom. Začinite po želji sa soli i paprom. Dodajte skuhanu leću i dovedite umak do vrenja. Leću servirajte toplu uz komade narezanog odojka i salatom po želji.