Odojak s lećom

Odojak s lećom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2:30 h

Sastojci

4 osoba
    • 2   kg odojka
    • 250   g leće
    • 350   ml pasirane rajčice
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 3   režnja češnjaka
    •   suncokretova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji

Priprema

    Priprema:Meso odojka večer prije dobro posolite. Pećnicu zagrijte na maksimum, a meso odojka stavite u dublji pleh za pečenje u koji ste ulili prst hladne vode. Odojak pecite 20 minuta da se zapeče. Nakon toga zarežite kožu na nekoliko mjesta oštrim nožem i vratite u pećnicu. Podesite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite meso otprilike sat vremena po kili mesa kojeg pripremate. Svakih pola sata provjerite meso i po potrebi podlijte s dodatnom količinom vode. U drugoj posudi skuhajte leću. Na malo ulja prepržite sjeckani ljubičasti luk. Pred kraj prženja dodajte sitno sjeckan češnjak i prelijte sve pasiranom rajčicom. Začinite po želji sa soli i paprom. Dodajte skuhanu leću i dovedite umak do vrenja. Leću servirajte toplu uz komade narezanog odojka i salatom po želji.