Priprema:Meso odojka večer prije dobro posolite. Pećnicu zagrijte na maksimum, a meso odojka stavite u dublji pleh za pečenje u koji ste ulili prst hladne vode. Odojak pecite 20 minuta da se zapeče. Nakon toga zarežite kožu na nekoliko mjesta oštrim nožem i vratite u pećnicu. Podesite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite meso otprilike sat vremena po kili mesa kojeg pripremate. Svakih pola sata provjerite meso i po potrebi podlijte s dodatnom količinom vode. U drugoj posudi skuhajte leću. Na malo ulja prepržite sjeckani ljubičasti luk. Pred kraj prženja dodajte sitno sjeckan češnjak i prelijte sve pasiranom rajčicom. Začinite po želji sa soli i paprom. Dodajte skuhanu leću i dovedite umak do vrenja. Leću servirajte toplu uz komade narezanog odojka i salatom po želji.
Odojak s lećom
Sastojci
4
osoba
-
- 2 kg odojka
- 250 g leće
- 350 ml pasirane rajčice
- 1 kom ljubičasti luk
- 3 režnja češnjaka
- suncokretova ulja po želji
- soli po želji
- papra po želji