Priprema:
Odrezak od divlje svinje u umaku od kadulje i crnog papra
Sastojci
-
- kadulje
- odrezak divlje svinje
- papra
- crnoga vina
- maslaca
- soli
Priprema
Na svaki odrezak staviti 2-3 lista kadulje i lagano istući batom za meso. Začiniti drobljenim paprom.Odreske sa svih strana prepeći na jako vrućoj tavi. Važno je prvo zapeći na strani na kojoj su listovi kadulje da se arome uvuku u meso. Meso izvaditi iz tave i poslagati ga u lim za pečenje, na svaki odrezak staviti par kockica maslaca, sitno rezani luk, mrkvu, crno vino i čašu tople vode.Prekriti aluminijskom folijom i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva, poklopljeno peći oko 25 minuta, otvoriti foliju i dodatno zapeći još 10 minuta. Po potrebi doliti još vode.
Na tavi u kojoj smo prepekli odreske napraviti umak.
Čim izvadimo meso, na još zagrijanu tavu doliti crno vino, pustiti da se reducira na pola, dodati čašu tople vode, nasjeckanu svježu kadulju i drobljeni papar.Umak ukuhati do pola, umiješati kockice hladnog maslaca dok ne dobijemo željenu gustoću.Kad su odresci mekani, staviti ih na tanjur i zaliti vrućim umakom.Poslužiti uz pečeni krumpir s ružmarinom.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino