Više za vas!
Odrezak od divlje svinje u umaku od kadulje i crnog papra

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

Kadulje Kadulja
Odrezak divlje svinje Odrezak divlje svinje
Papra Papar
Crnoga vina Crno vino
Maslaca Maslac
Soli Sol

Odrezak od divlje svinje u umaku od kadulje i crnog papra

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(17)

Priprema

Priprema:

Na svaki odrezak staviti 2-3 lista kadulje i lagano istući batom za meso. Začiniti drobljenim paprom.Odreske sa svih strana prepeći na jako vrućoj tavi. Važno je prvo zapeći na strani na kojoj su listovi kadulje da se arome uvuku u meso. Meso izvaditi iz tave i poslagati ga u lim za pečenje, na svaki odrezak staviti par kockica maslaca, sitno rezani luk, mrkvu, crno vino i čašu tople vode.Prekriti aluminijskom folijom i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva, poklopljeno peći oko 25 minuta, otvoriti foliju i dodatno zapeći još 10 minuta. Po potrebi doliti još vode.

Na tavi u kojoj smo prepekli odreske napraviti umak.

Čim izvadimo meso, na još zagrijanu tavu doliti crno vino, pustiti da se reducira na pola, dodati čašu tople vode, nasjeckanu svježu kadulju i drobljeni papar.Umak ukuhati do pola, umiješati kockice hladnog maslaca dok ne dobijemo željenu gustoću.Kad su odresci mekani, staviti ih na tanjur i zaliti vrućim umakom.Poslužiti uz pečeni krumpir s ružmarinom.

Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIACabernet Sauvignon vrhunsko crno vino