Orada i blitva s krumpirom

Orada i blitva s krumpirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

2 osoba
    • 800   g orade 2 kom
    • 500   g krumpira
    • 250   g blitve
    • 6   režnja češnjaka
    •   maslinova ulja po želji
    •   ružmarina po želji
    •   soli po želji
    •   limuna po želji

Priprema

    Priprema:

    Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.Svježe orade obrišite papirnatim ubrusom. Zagrijte grill tavu na najvišu temperaturu i dodajte malo maslinovog ulja i ružmarina u nju. Orade pecite 4-5 minuta sa svake strane. Dovoljno ih je okrenuti jednom. Nakon što je riba pečena prelijte je s maslinovim uljem, posolite i dodatno začinite začinskim biljem. U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve.

    Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz oradu poslužite limun narezan na kriške i umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.