
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
800 g g | Orade
Orada (2 kom) | |
500 g g | Krumpira Krumpir | |
250 g g | Blitve Blitva | |
6 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | ||
Ružmarina
Ružmarin (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Limuna
Limun (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOrada i blitva s krumpirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.Svježe orade obrišite papirnatim ubrusom. Zagrijte grill tavu na najvišu temperaturu i dodajte malo maslinovog ulja i ružmarina u nju. Orade pecite 4-5 minuta sa svake strane. Dovoljno ih je okrenuti jednom. Nakon što je riba pečena prelijte je s maslinovim uljem, posolite i dodatno začinite začinskim biljem. U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve.
Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz oradu poslužite limun narezan na kriške i umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.