Više za vas!
Orada s grilla by Pregacha

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

3 kom kom Orade Orada
Papra Papar
(po ukusu)
Soli Sol
(po ukusu)
1 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
1 kom kom Limuna Limun
500 g g Krumpira Krumpir
4 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 svežnja svežanj Blitve Blitva
1,2 žličice žličica Maslinova ulja Maslinovo ulje

Orada s grilla by Pregacha

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(0)

Priprema

Postupak:

Oradu očistite i malo posušite papirnatim ubrusom. Ako su orade veće, zarežite po tijelu od vrata prema repu kako bi se začini upili još više. Kako sam ja uzela one manje ovaj korak sam preskočila. Oradu premažite maslinovim uljem i začinite prema vlastitom ukusu. Koristila sam samo sol i papar, ali slobodno možete staviti mješavinu začina koji volite. U očišćenu utrobu sam stavila po šnitu - dvije limuna, pola režnja narezanog češnjaka i malu grančicu ružmarina. Ribu pecite na srednje jakoj vatri 5-7 min sa svake strane, odnosno dok koža ne postane zlatno smeđe boje jer sve ovisi o jačini vatre i veličini ribe. Prije pečenja ribe napravite prilog. Krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Stavite ga kuhati na srednje jaku vatru i kuhajte 15-ak min. U međuvremenu blitvu operite, očistite i odstranite tvrdi dio peteljke. Listovi su mekši, tako da ih ubacite u vodu s krumpirom nakon 10 min i kuhajte skupa još 5 min. Kad su se krumpir i blitva skuhali, ocijedite ih i bacite na tavu u kojoj ste zagrijali 2-3 žličice maslinovog i 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka. Povrće treba samo kratko “poplašiti”, 2-3 minute uz povremeno miješanje.

Tips&tricks Kupite maslinovo ulje u spreju (obično ili s aromom čilija ili češnjaka). Kako se kod nas grilla svaki vikend, ovo se pokazalo kao najbolji saveznik. Tijekom pečenja, ribu možete koji put pošpricati aromatiziranim uljem. Servirajte i poslužite ribu odmah s grilla i uživajte.