Priprema:U duboki pleh pripremite papir za pečenje. Prelijte ga s malo maslinovog ulja.Povrće narežite na trakice ili kockice i poslažite po sredini papira za pečenje.Začinite povrće po želji sa soli i paprom. Preko povrća stavite filete oslića koji su sobne temperature.Začinite filete s malo soli i maslinovim uljem. Na kraju dodajte krišku ili dvije limuna na vrh.Skupite krajeve papira za pečenje i čvrsto zavežite vrh kako bi sve namirnice bile zatvorene u papiru.Ribu pecite na 200 stupnjeva 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Filete oslića poslužite tople u škartocu radi atraktivnosti prezentacije jela.
Oslić u škartocu s povrćem
Sastojci
2
osoba
-
- 300 g oslića
- 50 g mrkve
- 80 g cherry rajčice
- 60 g krumpira kuhani
- 50 g tikvice
- 30 g komorača
- 2 režnja češnjaka
- 1 kom limun
- maslinova ulja po želji
- soli
- papra