
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Dinje Dinja | |
0,3 kom kom | Kruha Kruh | |
3 žlice žlica | Bosiljka Bosiljak | |
100 g g | Krastavca Krastavac | |
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
60 g g | Feta sira Feta sir | |
Papra
Papar (po želji) | ||
1 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOsvježavajuća salata sa dinjom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Kruh režemo na kocke, posipamo maslinovim uljem i stavljamo na lim za pečenje. Stavljamo u pećnicu zagrijanu do 200 stupnjeva i povremeno miješajući, pečemo oko 5 minuta, sve dok kruh ne počne tamniti. Vadimo lim iz pećnice.
Pulpu dinje i oguljeni krastavac režemo na kockice. Stavljamo u posudu, dodajemo izmrvljeni sir za salatu, te tost od kruha. Maslinovo ulje miješamo s balzamskim octom i s gotovim umakom prelijevamo salatu. Začinjavamo paprom odnosno nasjeckanimbosiljkom.
Mediteranski kruh
Prava mediteranska gozba! Originalni kvadratni oblik, a u sredini - pravo blago: mješavina pšeničnog i raženog brašna i graham, a uz to zobene pahuljice, lanene sjemenke, zrna suncokreta i sezama.