
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
150 g g | Dinje Dinja | ||
0,3 kom kom | Kruha Kruh | ||
3 žlice žlica | Bosiljka Bosiljak | ||
100 g g | Krastavca Krastavac | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
60 g g | Feta sira Feta sir | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 žlice žlica | Balzamični ocat Balzamični ocat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOsvježavajuća salata sa dinjom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Kruh režemo na kocke, posipamo maslinovim uljem i stavljamo na lim za pečenje. Stavljamo u pećnicu zagrijanu do 200 stupnjeva i povremeno miješajući, pečemo oko 5 minuta, sve dok kruh ne počne tamniti. Vadimo lim iz pećnice.
Pulpu dinje i oguljeni krastavac režemo na kockice. Stavljamo u posudu, dodajemo izmrvljeni sir za salatu, te tost od kruha. Maslinovo ulje miješamo s balzamskim octom i s gotovim umakom prelijevamo salatu. Začinjavamo paprom odnosno nasjeckanimbosiljkom.
Mediteranski kruh
Prava mediteranska gozba! Originalni kvadratni oblik, a u sredini - pravo blago: mješavina pšeničnog i raženog brašna i graham, a uz to zobene pahuljice, lanene sjemenke, zrna suncokreta i sezama.