Osvježavajuća salata sa dinjom

Osvježavajuća salata sa dinjom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 150   g dinje
    • 0,3   kom kruha
    • 3   žlice bosiljka
    • 100   g krastavca
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 60   g feta sira
    •   papra po želji
    • 1   žlica balzamični ocat

Priprema

    Priprema

    Kruh režemo na kocke, posipamo maslinovim uljem i stavljamo na lim za pečenje. Stavljamo u pećnicu zagrijanu do 200 stupnjeva i povremeno miješajući, pečemo oko 5 minuta, sve dok kruh ne počne tamniti. Vadimo lim iz pećnice.

    Pulpu dinje i oguljeni krastavac režemo na kockice. Stavljamo u posudu, dodajemo izmrvljeni sir za salatu, te tost od kruha. Maslinovo ulje miješamo s balzamskim octom i s gotovim umakom prelijevamo salatu. Začinjavamo paprom odnosno nasjeckanimbosiljkom.

    Mediteranski kruh

    Prava mediteranska gozba! Originalni kvadratni oblik, a u sredini - pravo blago: mješavina pšeničnog i raženog brašna i graham, a uz to zobene pahuljice, lanene sjemenke, zrna suncokreta i sezama.

Oznake