
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
4 kom kom | Pilećeg zabatka
Pileći zabatak (okošteni) | ||
1 prstohvata prstohvat | Crvene paprike
Crvena paprika (slatke i ljute) | ||
0,05 L L | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
250 g g | Jogurta
Jogurt (čvrstog) | ||
1 žlice žlica | Sjemenke kumina Sjemenke kumina | ||
1 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Limuna Limun | ||
1 svežnja svežanj | Korijandera
Korijander (svježeg) | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOtkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Pileće zabatke otkoštimo tako što nožem zarežemo batke na strani bez kože uz kost. Nožem režemo meso uz kost, tj.
otkoštavamo. Pazimo oko zglobova da maknemo i hrskavicu. Cijelo vrijeme pazimo da potpuno ne prerežemo meso ili ga probijemo nožem, već da lagano režemo uz kost. Slatku i ljutu papriku pomiješamo s maslinovim uljem. Sjemenke kumina zdrobimo u mužaru. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Korijandar grubo nasjeckamo.
Umak:
Jogurt pomiješamo s drobljenim kuminom, lagano posolimo i dobro popaprimo. Naribamo malo korice opranog limuna. Dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kapi limunova soka i poškropimo maslinovim uljem. Dodamo grubo sjeckani list svježeg korijandra.
Grilani zabatak:
Otkoštene zabatke lagano posolimo i popaprimo. Premažemo ih marinadom ulja i paprike. Grilamo ih na srednje jakom žaru, prvo na strani kože da dobiju lijepu zlatnožutu boju. Okrećemo ih nekoliko puta tijekom grilanja i premazujemo ružmarinovom grančicom namočenom u marinadu. Meso grilamo oko 20 minuta, izvadimo u posudu i poklopimo da se odmori 3 minute.