Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra

Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra
Težina pripremeSrednje
Kuhanje1:15 h

Priprema

    Pileće zabatke otkoštimo tako što nožem zarežemo batke na strani bez kože uz kost. Nožem režemo meso uz kost, tj. otkoštavamo. Pazimo oko zglobova da maknemo i hrskavicu. Cijelo vrijeme pazimo da potpuno ne prerežemo meso ili ga probijemo nožem, već da lagano režemo uz kost. Slatku i ljutu papriku pomiješamo s maslinovim uljem. Sjemenke kumina zdrobimo u mužaru. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Korijandar grubo nasjeckamo. Umak: Jogurt pomiješamo s drobljenim kuminom, lagano posolimo i dobro popaprimo. Naribamo malo korice opranog limuna. Dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kapi limunova soka i poškropimo maslinovim uljem. Dodamo grubo sjeckani list svježeg korijandra. Grilani zabatak: Otkoštene zabatke lagano posolimo i popaprimo. Premažemo ih marinadom ulja i paprike. Grilamo ih na srednje jakom žaru, prvo na strani kože da dobiju lijepu zlatnožutu boju. Okrećemo ih nekoliko puta tijekom grilanja i premazujemo ružmarinovom grančicom namočenom u marinadu. Meso grilamo oko 20 minuta, izvadimo u posudu i poklopimo da se odmori 3 minute.