Više za vas!
Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

4 kom kom Pilećeg zabatka Pileći zabatak
(okošteni)
1 prstohvata prstohvat Crvene paprike Crvena paprika
(slatke i ljute)
0,05 L L Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 grančice grančica Ružmarina Ružmarin
250 g g Jogurta Jogurt
(čvrstog)
1 žlice žlica Sjemenke kumina Sjemenke kumina
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Limuna Limun
1 svežnja svežanj Korijandera Korijander
(svježeg)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:15 sati
(17)

Priprema

Pileće zabatke otkoštimo tako što nožem zarežemo batke na strani bez kože uz kost. Nožem režemo meso uz kost, tj.
otkoštavamo. Pazimo oko zglobova da maknemo i hrskavicu. Cijelo vrijeme pazimo da potpuno ne prerežemo meso ili ga probijemo nožem, već da lagano režemo uz kost. Slatku i ljutu papriku pomiješamo s maslinovim uljem. Sjemenke kumina zdrobimo u mužaru. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Korijandar grubo nasjeckamo.

Umak:
Jogurt pomiješamo s drobljenim kuminom, lagano posolimo i dobro popaprimo. Naribamo malo korice opranog limuna. Dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kapi limunova soka i poškropimo maslinovim uljem. Dodamo grubo sjeckani list svježeg korijandra.

Grilani zabatak:
Otkoštene zabatke lagano posolimo i popaprimo. Premažemo ih marinadom ulja i paprike. Grilamo ih na srednje jakom žaru, prvo na strani kože da dobiju lijepu zlatnožutu boju. Okrećemo ih nekoliko puta tijekom grilanja i premazujemo ružmarinovom grančicom namočenom u marinadu. Meso grilamo oko 20 minuta, izvadimo u posudu i poklopimo da se odmori 3 minute.