Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra

Otkošteni pileći zabatak s umakom od jogurta, kumina i svježeg korijandra image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:15 h

Sastojci

4 osoba
    • 4   kom pilećeg zabatka
    • 1   prstohvat crvena paprika
    • 0,05   l maslinova ulja
    • 1   grančica ružmarin
    • 250   g jogurta
    • 1   žlica sjemenke kumina
    • 1   režanj češnjak
    • 1   kom limun
    • 1   svežanj korijander
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Pileće zabatke otkoštimo tako što nožem zarežemo batke na strani bez kože uz kost. Nožem režemo meso uz kost, tj. otkoštavamo. Pazimo oko zglobova da maknemo i hrskavicu. Cijelo vrijeme pazimo da potpuno ne prerežemo meso ili ga probijemo nožem, već da lagano režemo uz kost. Slatku i ljutu papriku pomiješamo s maslinovim uljem. Sjemenke kumina zdrobimo u mužaru. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Korijandar grubo nasjeckamo.

    Umak: Jogurt pomiješamo s drobljenim kuminom, lagano posolimo i dobro popaprimo. Naribamo malo korice opranog limuna. Dodamo sjeckani češnjak, nekoliko kapi limunova soka i poškropimo maslinovim uljem. Dodamo grubo sjeckani list svježeg korijandra.

    Grilani zabatak: Otkoštene zabatke lagano posolimo i popaprimo. Premažemo ih marinadom ulja i paprike. Grilamo ih na srednje jakom žaru, prvo na strani kože da dobiju lijepu zlatnožutu boju. Okrećemo ih nekoliko puta tijekom grilanja i premazujemo ružmarinovom grančicom namočenom u marinadu. Meso grilamo oko 20 minuta, izvadimo u posudu i poklopimo da se odmori 3 minute.